Adrian angrer ikke på at han hadde is i magen i sommer

Keeperen synes han har fått godt betalt for å ikke skrive under for den første og beste klubben som meldte interesse for ham.

9. apr 2020 kl 10.40 Einar Kvande

Adrian forlot West Ham da kontrakten hans løp ut etter forrige sesong. Han dro hjem til Spania, men ønsket innerst inne å fortsette karrieren i Premier League.

– Det var flere forskjellige klubber som viste interesse, men jeg hadde ikke noe konkret tilbud på bordet.

Slik beskriver keeperen sine siste måneder i West Ham til Liverpoolfc.com.

– Vi visste vi måtte vente til sesongen var over. Kontrakten min løp ut den 30. juni, og da begynte jeg for alvor å se meg om etter en ny klubb. Jeg hadde flere gode muligheter til å få spille i Spania igjen, og jeg hadde også tilbud fra andre land, som Tyrkia, Mexico og Saudi-Arabia. Men jeg følte det ville lønne seg å ha is i magen. Jeg hadde tro på at jeg ville få tilbud fra en storklubb, for jeg hadde masse erfaring fra Premier League, sier 33-åringen.

– Jeg hadde gode alternativer, men jeg var ikke sikker på at jeg ønsket å skrive under for noen av disse klubbene. Derfor valgte jeg å vente. 

Adrian reiste på ferie med familien, og var borte mesteparten av juni. I begynnelsen av juli startet han sin egen preseason-trening sammen med sin gamle målvaktstrener i Real Betis, som stod uten jobb.

– Jeg måtte komme i form, så jeg måtte trene så hardt som mulig, skulle jeg få kontrakt med en ny klubb.

Tredjedivisjonsklubb stilte anlegget sitt til disposisjon

Adrian trente hardt gjennom hele juli på anlegget til tredjedivisjonslaget Union Deportiva Pilas i hjembyen Sevilla.

– De ga meg faktisk nøkkelen til anlegget sitt, slik at jeg kunne trene der hver dag. Noen ganger trente jeg om morgenen, noen ganger om ettermiddagen og noen ganger om kvelden, minnes han.

Så, i begynnelsen av august, kom telefonsamtalen som Adrian hadde ventet på.

– Noen hadde ringt agenten min, og hun ringte meg umiddelbart. Det var en ettermiddag, og jeg var hjemme. Hun fortalte at Liverpool hadde ringt. Det var tilbudet jeg hadde ventet på. Muligheten til å skrive under for en stor klubb, med store målsettinger. Innen 48 timer var alt signert. Jeg reiste til London og gjennomførte en medisinsk test, og så var jeg på treningsfeltet den 5. august.

Bare fire dager senere fikk Alisson Becker en skade i leggen i sesongåningen mot Norwich på Anfield, og Adrian ble kastet innpå.

– Jeg fikk ikke tid til å tenke engang. Det var selvsagt en uheldig skade for Ali, men en keepers liv er noen ganger slik. Jeg var mer enn klar for det som ventet meg. Jeg fikk startet karrieren min i Liverpool og vist at jeg var på et godt nivå. 

Startet ti kamper på rad

I sin første start for Liverpool fikk så Adrian spille supercupfinalen mot Chelsea i Istanbul. 

– Det ble en veldig lang kamp. En veldig varm kamp. Været var fint, og temperaturen veldig høy. Det ble ekstraomganger og straffespark-konkurranse, og så reddet jeg det siste straffesparket med foten, minnes spanjolen.

– Jeg hadde aldri følt slik lykke tidligere. Det var dette jeg hadde signert kontrakten for.

Seieren over Chelsea var den første av 10 starter på rad. Kamper både i Premier League og Champions League. Ni av dem endte med seier, om vi inkluderer supercupfinalen.

Totalt har Adrian spilt 18 kamper for Liverpool denne sesongen. Kamper der førstekeeper Alisson enten har vært skadet, suspendert eller hvilt.

– Jeg har aldri følt meg som noen andrekeeper. Jeg forbereder meg mentalt som jeg er nummer 1, forteller 33-åringen.

Å komme hit var den perfekte avgjørelsen på perfekt tidspunkt.

Han angrer slett ikke på at han hadde is i magen i sommer. Tålmodigheten lønte seg.

– Klubben har virkelig overgått mine forventninger. Å komme hit var den perfekte avgjørelsen på perfekt tidspunkt. Jeg kom til det beste laget i verden for øyebikket. Jeg er veldig glad for at jeg tok den avgjørelsen, og at jeg var så tålmodig i sommer. Ellers hadde jeg ikke vært her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]