Dette skriver avisene:En historie om to keepere

Engelsk presse skriver at Jan Oblak ble den store helten, mens keeperkollega Adrian i Liverpools bur, ble den store syndebukken da Atletico Madrid sendte Liverpool ut av Champions League.

– I den ene enden stod en gigant, i den andre enden en knust skikkelse. Dersom en fotballkamp noen gang var en historie om to keepere, så var det denne, skriver Andy Dunn i Mirror.

Det var Adrians svake klarering som førte til at innbytter Marcos Llorente kunne sette ballen i mål, bare noen få minutter etter at Roberto Firmino hadde sendt Liverpool i føringen tidlig i ekstraomgangene.

– Da Llorente gjentok bedriften mindre enn ti minutter senere, var Liverpools Champions League-eventyr over, fortsetter Dunn.

Mirror-journalisten konkluderer med at Liverpool dominerte den andre kampen på Anfield, men Oblaks gode keeperspill og de rødes svake avslutninger ble Liverpools bane.

– Denne kampen skulle aldri ha gått til ekstraomganger, så mange sjanser som Premier League-lederen skapte.

– Samtidig styrket Oblak sitt rykte som en av verdens beste keepere.

– Atletcio vet hvordan de skal forsvare en ledelse

Drømmen om en suksessfull retur til Istanbul i mai er død og begravet, konstaterer Martin Samuel i Daily Mail.

– Liverpool trodde de haddet vunnet kampen da Roberto Firmino scoret sitt første mål på Anfield siden 9. april 2019. Men fra da av løp tiden fra dem for hvert Atletico-mål som ble scoret. Først måtte de score ett mål til på 23 minutter, deretter to på 15 minutter, så tre med bare ett minutt igjen. Og Atletico Madrid vet hvordan de skal forsvare en ledelse.

– Fra det øyeblikket innbytter Marcos Llorente sendte gjestene i føringen sammenlagt virket Liverpools skjebne beseglet.

Dette var Liverpools første tap på Anfield denne sesongen, og første gang Jürgen Klopps Liverpool har tapt en kamp i europacupene på hjemmebane. Etter 43 hjemmekamper på rad uten tap var det stopp på den utrolige kamprekken.

– Bemerkelsesverdig nok var dette første gang Liverpool har blitt slått ut over to kamper i Champions League siden de tapte for Chelsea i kvartfinalen i 2009, konstaterer Samuel.

FORTVILER: Andy Robertson kunne blitt matchvinner i ordinær tid, med sin heading i tverrliggeren.

FORTVILER: Andy Robertson kunne blitt matchvinner i ordinær tid, med sin heading i tverrliggeren.

Atletico brukte alle triksene i boka

Henry Winter i The Times mener det skal noe spesielt til for å slå Liverpool ut av Champions League, og det var et frustrerende resolutt Atletico Madrid som klarte bragden.

– Atletico Madrid kan være teatralske og kyniske til tider, og selv reservene deres var med på bragden da de forsøkte å distrahere Trent Alexander-Arnold som skulle slå en corner. Deres vinnervilje må beundres. De ga aldri opp, skriver han.

– Spillet handler like mye om å forsvare seg som å angripe. I Jan Oblak har Atletico en eksepsjonell keeper, og vinnerviljen til forsvarerne Felipe og Stefan Savic frustrerte Liverpool. De sto i mot alt Liverpool kastet mot dem, og ventet på at mostanderen skulle bli slitne. De slo tilbake, scoret tre ganger, og påførte Jürgen Klopp hans første tap i europacupene på Anfield, og Liverpools første hjemmetap på 43 kamper i alle turneringer.

– Liverpool ga alt, og dominerte i normal tid, men så slitne ut til slutt. Alexander-Arnold løp seg tom. Georginio Wijnaldum løp overalt. Sadio Mané fortsatte å presse, for å finne muligheter.

Winter slår fast at Liverpool nå har ligatittelen å fokusere på, men han tror frustrasjonen over å ha blitt slått ut av Champions League vil stikke dypt.

– Skaden til Alisson som førte til at Adrian kom inn, vil hjemsøke dem. Det var hans forferdelige klarering som lot Atletico komme tilbake i kampen. Ingen vil ønske å trekke Atletico i kvartfinalen.

– Atletico holdt seg ikke til manus

David Hytner i The Guardian mener at Liverpool-spillerne visste at det var en mulighet for at dette kunne skje, selv hvor mye de kontrollerte kampen og dominerte i form av ballinnehav og sjanser. 

– Så lenge marginene var så små, så kunne dette skje, skriver han.

– Det skjedde nesten mot slutten av ordinær tid, da Trent Alexander-Arnold ga bort et unødig frispark, og en umarkert Saul Niguez headet Renan Lodis innlegg forbi Adrian. Atletico-leiren feiret som gale, før de fikk se offside-flagget mot Saul.

Hytner mener at Liverpool burde ha vunnet denne kampen for lenge siden på det tidspunkt. 

– De angrep i bølger, og ga Atletico rundjuling, og testet deres motstandskraft til bristepunktet. 

– Den viktigste spilleren på banen var gjestenes keeper, Jan Oblak, som gjorde en rekke utmerkede redninger. «Barcelona har Messi, mens vi har Oblak», sa Atletico-manager Diego Simeone etter kampen.