Fotballpåsken som ble avlyst

For fotballsupportere blir både langfredag og resten av påskehelgen ekstra lang i år.

I mange år var det tradisjon med to ligarunder i selve påskehelgen i den engelske toppdivisjonen. En runde på påskeaften, og en andre påskedag. Slik er det ikke lenger. Men for mange av oss har likevel engelsk fotball og påske vært like uadskillelige som fish & chips.

Mange fortviler nå over at Premier League-kampene de hadde gledet seg til å se fra godstolen eller tribunen i påsken ikke blir noe av. 

I fjor kunne vi kose oss med at Georginio Wijnaldum og James Milner (på straffespark) sørget for at Liverpool vant 2-0 og fikk med seg tre poeng hjem fra Cardiff første påskedag. Noe lignende kan vi skyte en hvit pinn etter denne påsken. Hjemmekampen mot Aston Villa er utsatt på ubestemt tid. Det har koronapandemien sørget for.

Fire dager med påskefotball vi aldri får igjen

Denne påsken skulle vi blitt servert Premier League-fotball fra England i fire dager til ende. 

Det skulle ha startet med Newcastle - West Ham på langfredag.

Påskeaften skulle vi ha benket oss foran TV-skjermene for å ha følge Manchester United - Bournemouth, Burnley - Sheffield United, Leicester - Crystal Palace, Norwich - Brighton, Southampton - Manchester City og Tottenham Everton.

Første påskedag ville vi fått forretten i Chelsea - Watford, før Liverpool kanskje skulle ha vunnet ligaen mot Aston Villa hjemme på Anfeld.

Fotballpåsken skulle så ha blitt avsluttet med Wolverhampton - Arsenal andre påskedag.

Men det var altså før koronapandemien veltet inn over øyriket og sørget for at alt av fotball ble utsatt på ubestemt tid.

Bare fire år siden sist

Påskeaften for to år siden fikk  vi se Liverpool vinne en vanskelig bortekamp mot Crystal Palace på Selhurst Park. En 2-1 seier like etter en landskamppause, der Sadio Mané og Mohamed Salah sørget for å snu kampen, og Salah ble matchvinner i det 84. minutt.

Borteseier ble det også andre påskedag for tre år siden. Da ble West Bromwich slått 1-0 på The Hawthorns takket være et hodestøt fra Roberto Firmino like før pause.

Dersom du tror at det alltid har vært spilt Premier League-fotball i påskehelgen, tar du imidlertid feil. Det er faktisk bare fire år siden sist vi opplevde en Premier League-fri påske. 

Den gangen falt nemlig landskampene i mars sammen med påskehelgen. Liverpools siste match før påske var et 3-2 tap for Southampton på palmesøndag. Dette var forøvrig kampen der Southampton satte inn Sadio Mané i pausen, på stillingen 2-0 til Liverpool etter scoringer av Coutinho og Sturridge, og hvor senegaleseren nærmest på egenhånd snudde kampen med to scoringer. Innbytter Mané rakk også å bomme på et straffespark før han begynte å finne veien til nettmaskene. Southamptons andre scoring i kampen ble satt inn av italienske Pelle etter 84 minutter, før Mané ble matchvinner to minutter senere.

På grunn av landskampene spilte ikke Liverpool neste ligakamp før lørdagen etter påske, da det ble 1-1 mot Tottenham på Anfield. Philippe Coutinho og Harry Kane gjorde målene, begge kom tidlig i andre omgang.