Ustoppelige Salah legger press på konkurrentene

Det var ikke pent – men Liverpool fikk det de ville ha fra Selhurst Park.

Lørdag 31.mar 1330 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / Sky Sports / Tilskuere: 25807 / Dommer: Neil Swarbrick

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
LiverpoolCrystal..Premi..2-0Referat
LiverpoolCrystal..PL1-0Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Mohamed Salah

Vurdert av: Tor SandøLoris Karius 7

Pådro seg et straffespark med påfølgende gult kort i første omgang. Noe billig kanskje, siden Zaha fikk skutt. Var forøvrig bra med på notene. To-tre gode involveringer.

Trent Alexander-Arnold 4

Hadde en marerittomgang i første omgang. Elendig i markeringene, i duellspillet og i plasseringsspillet. Spilte seg litt opp i andre omgang, var med på løperballene på siden sin og berget med det fireren.

Joël Matip 6

Gjorde seg ikke bort som midtstopperkollega til van Dijk. Hadde noen klønete oppsill og pasninger, noe han ikke var alene om.

Virgil van Dijk 7

Bommet på de to første hodeduellene med Benteke, men vant den tredje. Er forsvarssjefen og hadde også en bra sjanse på heading i andre enden.

Andy Robertson 7

Andy er aktiv gjennom hele kampen. Innimellom blir det litt mye armer og bein, men bidrar med godt offensivt spill og gode innlegg.

Georginio Wijnaldum 6

Jobber og prøver de 65 minuttene han spilte. Har noen gode involveringer der han bruker farten og løper opp Palace-spillerne.

Jordan Henderson 7

Kapteinen jobber bra og har midtbanen i sin hule hånd i store deler av landet. Godt overblikk og flere gode crossere. Går foran og er kaptein med stor k i tider der det buttet litt.

James Milner 6

En annen som tilbakelegger sine kilometere på Selhurst Park i dag. Jobber og sliter og får som alltid kjenne blodsmaken i munnen. Virket sliten mot slutten.

Mohamed Salah 7

Er borte i lange perioder av kampen, men er der når Liverpool trengte det som mest. Etter en glimrende pasning fra Robertson, så scorer han sitt ligamål nummer 29. Salah fikk en million stemmer fra det egyptiske folket på presidentvalget forleden. Og vår stemme som Liverpools bestemann i dag.

Roberto Firmino 6

God i bevegelsene, flink til å gå på løp og brukbar med ballen i beina. En grei dag på jobben for brasilianeren.

Sadio Mané 7

En hendelsesrik ettermiddag for senegaleseren. Får gult kort for filming innenfor hjemmelagets 16-meter i første omgang, scoret utlikningsmålet og levde farlig da han tok ballen i hendene etter rundt en time. Spilte utover dette en god kamp. God i bevegelsene. Byttet ut etter 65 minutter.

Dejan Lovren

Kom inn for en skadet Lallana og tok plass i en forsvarstreer. Gjorde sine saker og klarerte mye av det som kom.

Adam Lallana

Fikk fire minutter som innbytter i dag, før han tok telling og haltet ut med det som ser ut som en lårskade. Skadene vil ingen ende ta for Adam. Forhåpentligvis er han snart tilbake.

Alex Oxlade-Chamberlain

Kom inn som innbytter og var ikke helt venn med underlag og ball i starten. Kom seg etterhvert og hadde flere gode og kreative involveringer.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Crystal PalaceLiverpool

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Dette var ikke pent, og ikke spesielt imponerende i banespillet – men du verden så deilig!

  Det er nesten ikke flere ord igjen for å beskrive Mohamed Salah. Han gjør det igjen, og sikrer Liverpool de tre poengene på slutten i en kamp som kunne ha vippet begge veier. 

  Hadde Christian Benteke hatt en bedre dag kunne han ha scoret hattrick – men denne gang var det Liverpool som hadde marginene med seg, til tross for at de ikke briljerte. 

  Nå kan en lene seg tilbake, nyte helgen og resten av Premier League-runden, og se frem mot det som skal skje på Anfield på onsdag.

 2. Andre omgang

 3. Karius fanger ballen90'

  Zaha kommer seg til linja og banker ballen inn foran mål – men Loris Karius er heldigvis nede og holder ballen. Liverpool vinner på Selhurst Park!
 4. Nå er ballen lite på bakken90'

  Palace lemper ballen opp, og Liverpool klarerer den helt tilbake til Wayne Hennessey gang på gang. Det gjenstår under minuttet nå.
 5. Benteke vil ha straffe90'

  Christian Benteke vender opp og roper på straffespark i duell med Dejan Lovren og Andy Robertson – men TV-bildene viser at dommer gjør riktig i å ikke blåse.
 6. Det legges til fire minutter90'

  Både skaden til Adam Lallana og den absurde situasjonen hvor alle trodde Mané skulle vises ut tok sin tid, så fire minutter er nok riktig.
 7. Nå må Liverpool bare holde på ballen90'

  Det er voldsom trøkk fra bortesupporterne nå på slutten.
 8. Utrolige Salah avgjør85'

  Salah Trent (1)
 9. Palace gjør et backbytte Inn: Timothy Fosu-Mensah (Ut: Aaron Wan-Bissaka)85'

  Inn kommer Timothy Fosu-Mensah som er på lån fra Manchester United.
 10. Salah – selvsagt! Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Andy Robertson)84'

  Ja, så deilig, så deilig!Alex Oxlade-Chamberlain slår et innlegg som havner hos Andy Robertson. Han slår inn igjen på direkten. Ballen havner hos fantastiske Mohamed Salah som får kontroll og scorer med høyrefoten.
 11. Når nesten til Firmino83'

  Salah slår et glimrende innlegg mot Roberto Firmino, men en Palace-forsvarer får akkurat en liten touch på ballen som gjør at han ikke får avsluttet alene med Hennessey. Like etter vinner Firmino tilbake ballen. Ballen kommer til Trent Alexander-Arnold som banker til – over. Burde muligens ha spilt til Mohamed Salah der.
 12. Nære selvmål82'

  Andy Robertson slår et knallhardt innlegg fra kanten. Palace sin unge back kaster seg frem, får stoppet det – men den ballen kunne havnet hvor som helst.
 13. Godt innlegg fra Trent79'

  Trent Alexander-Arnold slår et velidg godt innlegg fra høyrekanten, og Firmino når nesten frem. Litt bedre takter nå.
 14. Bra sjanse!78'

  Liverpool kontrer fint med Roberto Firmino, James Milner og Mohamed Salah. Salah når nesten frem på Milners innlegg inne i boksen. Den muligheten er stor!
 15. Kampen står og vipper77'

  Det er Palace som har ballen og angriper nå. Vertene er best i øyeblikket, og Liverpool må løfte seg på slutten for å få med seg alle poengene.
 16. Brukbar sjanse for vertene Andros Townsend74'

  Zaha kommer seg inn i feltet, og innlegget hans går via en mann og til Andros Townsend. Han får ikke avsluttet heldigvis. Liverpool lever litt farlig her. Zaha er farlig hver gang han kommer.
 17. Offensivt bytte av vertene Inn: Ruben Loftus-Cheek (Ut: Yohan Cabaye)73'

  Cabaye er ferdig for dagen.
 18. Det er ikke langt unna!73'

  Trent Alexander-Arnold slår et innlegg som Wayne Hennessey ikke har kontroll på. Det er ikke langt unna at den sniker seg inn i lengste.
 19. 3-5-272'

  Nå spiller Liverpool 3-5-2, og Mohamed Salah har gått opp sammen med Firmino på topp.
 20. Lallana skader seg70'

  Lallana skade
 21. Lallana må av Inn: Dejan Lovren (Ut: Adam Lallana)70'

  Båren kommer på banen, men Adam Lallana hinker av banen for egen maskin. Han holdt i knappe fem minutter. Inn kommer Dejan Lovren – og da skal Liverpool legge om til tre bak.
 22. Lallana skader seg Adam Lallana68'

  Nei og nei...Adam Lallana går i bakken etter en duell og holder seg bakpå låret. Han ligger nede og får behandling, og kan neppe fortsette. Dejan Lovren gjør seg klar til å komme inn.
 23. Nå er Liverpool svake67'

  Etter 10 veldig positive første minutter av omgangen, har Liverpool nå sluppet seg ned på samme nivå som i den første omgangen. Laget må opp mange hakk for å få med seg tre poeng her.
 24. Chamberlain kommer inn Inn: Alex Oxlade-Chamberlain (Ut: Georginio Wijnaldum)64'

  Gini Wijnaldum er også ferdig for dagen. Inn kommer Alex Oxlade-Chamberlain.
 25. Klopp tar Mané av banen Inn: Adam Lallana (Ut: Sadio Mané)64'

  Sadio Mané har vært en av Liverpools beste spillere, men Jürgen Klopp tar han av banen nå. Trolig er han redd for at han skal få det røde.
 26. Karius redder62'

  Patrick van Aanholt skyter på frisparket, men Loris Karius gjør en god redning og får slått til corner.
 27. Utrolig dramatikk Sadio Mané61'

  Sadio Mané blir felt to ganger utenfor egen boks når han tar ned ballen. Han er så sikker på at han skal få frispark at han tar ballen med hendene. Dommeren mener derimot at det er Palace som skal ha frisparket – men Mané slipper det andre gule for viljehands. En veldig merkelig dommeravgjørelse.
 28. Enda en megasjanse for Benteke59'

  Igjen!Palace kontrer på at Liverpool i ubalanse, og Townsend gir ballen til Benteke. Der skal en spiss av hans kvalitet score, men han setter ballen over. Nå lever Liverpool farlig, etter å ha vært inne i sin beste periode i kampen!
 29. Benteke brenner kjempesjanse58'

  For en miss!Helt ut av det blå gir Milner fra seg ballen og Christian Benteke får ballen med Loris Karius på halvdistanse. Det ser ut som han prøver å løfte ballen inn i det tomme buret, og setter den til side for mål.
 30. Langt bedre57'

  Liverpool har løftet seg betraktelig her i starten av andre omgang, og ser nå ut som det klart beste laget på Selhurst Park.
 31. Ny bra sjanse54'

  Andy Robertson banker ballen inn foran mål, men ingen i hvit trøye når frem. Den havner hos Trent Alexander-Arnold som banker ballen tilbake foran mål, men da får Sakho klarert foran Mo Salah.
 32. Oppgitt Hodgson50'

  Hodgson (1)
 33. Salah er veldig nær Mohamed Salah50'

  Mohamed Salah tar ned ballen på brystet og avslutter på direkten. Han sikter seg inn mot lengste kryss, men ballen går like over. Der hadde ikke Wayne Hennessey hatt noen mulighet. Bedre takter fra LFC!
 34. Der sitter den! Målscorer: Sadio Mané (Assist: James Milner)49'

  Strålende fotball!Mohamed Salah slår til Firmino. Han gir til Milner som banker ballen inn foran mål der Sadio Mané avslutter sikkert. Flott scoring!
 35. Vi er i gang med de siste 4546'

  Kom igjen nå, Liverpool!
 36. Pausereferat

  Liverpool ligger under 1-0 i en veldig frustrerende førsteomgang. Scoringen kom etter at Trent Alexander-Arnold ikke hadde kontroll på løpet til Wilfried Zaha, selv om det var andre gang på kort tid akkurat det samme skjedde. Samtidig var Loris Karius passiv og kom på etterskudd. Selv om slike straffespark sjelden blir gitt, når en spiller har fått avsluttet, kan en ikke ha for mange klager på akkurat den.

  Noe en kan klage på er det gule kortet Sadio Mané fikk for filming. Han vender opp inne i feltet, og det er helt klart av TV-bildene at forsvareren tar stambeinet. Han kaster seg muligens dramatisk, men straffesparket ser soleklart ut. Neil Swarbrick har hatt en svak omgang, og har slitt med fordelsparagrafen.

  For selv om Liverpool ligger under, har de vært farlig frempå. Laget har hatt ballen klart mest, og uten å storspille har de kommet til flere farlige sjanser. Det blir litt treigt og sideveis med midtbanen i dag, og kanskje trengs en Alex Oxlade-Chamberlain eller Adam Lallana i den andre omgangen. Sadio Mané har vært den friskeste av de tre spillerne fremme, og forhåpentligvis kan laget få hevet seg et ekstra hakk, og få den ballen i mål.

 37. Første omgang

 38. Det legges til to minutter45'

  Dommeren har lagt til to minutter.
 39. McArthur får det gule James McArthur45'

  James McArthur tar James Milner etter at visekapteinen har spilt fra seg ballen, og får det gule kortet. Samtidig stopper han en farlig kontring for Liverpool.
 40. Brukbare sjanser Sadio Mané43'

  Roberto Firmino skyter via en mann og til corner. Den kunne ha duppet hvor som helst. Like etter er Sadio Mané farlig frempå på en corner, men Hennessey redder. Det er en veldig god mulighet.
 41. Salah avslutter41'

  Mohamed Salah plukker opp ballen på vingen, drar seg inn og prøver å avslutte i lengste hjørne. Den har Hennessey kontroll på.
 42. Virgil er på beina40'

  Van Dijk kan fortsette uten behandling.
 43. Benteke sparker Van Dijk i ankelen Virgil van Dijk39'

  Liverpools midtstopper har store smerter etter at Christian Benteke bommer på ballen og sparker nederlenderen i ankelen.
 44. Firmino header utenfor38'

  Roberto Firmino får gå upresset opp på et innlegg, men headingen går langt til side for mål. Det var en vanskelig vinkel.
 45. Benteke får gult Christian Benteke38'

  Christian Benteke blir den første Palace-spilleren i dommerens bok. Først lager han frispark for armbruk i en duell med Virgil van Dijk – så hekter han samme mann like etterpå.
 46. Bedre fra Liverpool32'

  Liverpool kommer til to farlige innlegg som Wayne Hennessey er på bærtur på. Dessverre kommer ingen til avslutning.
 47. Annullert scoring29'

  Roberto Firmino får heade etter en corner. Sadio Mané er på plass og stusser ballen i mål, men er dessverre i offside. Det ser ut til å være en riktig avgjørelse fra assistentdommer.
 48. Første avslutning fra Salah28'

  Mo Salah få sin første avslutningsmulighet. Han vender oppe inne i boksen og skyter, men den redder Hennessey greit.
 49. Får ikke straffespark25'

  Mane gult
 50. Mané får gult for filming Sadio Mané24'

  Sadio Mané vender opp og stamfoten blir tatt av av James McArthur. Dommeren gir heller Sadio Mané det gule kortet enn Liverpool straffe. Merkelig dømt.
 51. Slurvete pasningsspill23'

  Crystal Palace ligger dypere nå, og satser på kontringer. Det er Liverpool som får ha ballen mest, men angrep har stoppet opp av upresist pasningsspill.
 52. Sliter med å skape noe20'

  Det har skjedd lite etter scoringen til Palace. Liverpool har ballen mest, men klarer ikke å spille seg til sjanser.
 53. Milivojevic scorer Målscorer: Luka Milivojevic13'

  Luka Milivojevic sender Loris Karius feil vei og scorer sikkert nede til høyre. Alt annet enn starten Liverpool håpet på.
 54. Palace får straffe Loris Karius12'

  Wilfried Zaha kommer først, og sender ballen forbi Loris Karius, og blir tatt etterpå. Loris Karius får det gule kortet og vertene får straffespark. Ikke overbevisende backspill av Alexander-Arnold.
 55. Stor sjanse for Liverpool Sadio Mané (Virgil van Dijk)11'

  Liverpool med kjempesjanse!Virgil van Dijk får gå opp helt alene og heade etter en corner fra Mohamed Salah. Sadio Mané prøver å styre headingen videre, men forsøket går til side for mål. Det var en bra mulighet!
 56. Wilfried Zaha8'

  Zaha trent
 57. Zaha med kjempesjanse Wilfried Zaha Loris Karius7'

  Kampens klart største sjanse. En lang ball opp mot Wilfried Zaha. Han tar ned ballen, muligens med hjelp av armen, og får avsluttet alene med keeper. Loris Karius gjør en kjemperedning. Trent Alexander-Arnold må ta en stor del av skylden.
 58. Liverpool har tatt over6'

  Etter en litt rotete start, er det Liverpool som har tatt over initiativet i kampen. Bortelaget har ballen mest – samtidig som det er veldig mye lyd fra borteseksjonen!
 59. Roper på hands3'

  Crystal Palace roper på hands når Townsend prøver å passere Andy Robertson. Dommer vinker spillet videre.
 60. Palace sparker i gang kampen1'

  James McArthur tar avspark og kampen er i gang på Selhurst Park.
 61. Lagene entrer banen1'

  Lagene entrer banen. Liverpool spiller i dag i sine hvite og grønne bortedrakter. Det er for fjerde gang denne sesongen at laget bruker de draktene.
 62. Før kampen

  Liverpool har ikke gjort det spesielt bra i kamper med avspark tidlig lørdag under Jürgen Klopp – men har en alle tiders mulighet til å legge press på lagene rundt seg med tre poeng på Selhurst Park.

  Møter et Crystal Palace som har spilt ganske bra men stått igjen tomhendt fra kamper mot Tottenham, Manchester United og Chelsea de siste ukene, og slo Huddersfield overbevisende sist.

  Joe Gomez og Emre Can er skadet og ute. Inn kommer Trent Alexander-Arnold på høyreback, mens Nathaniel Clyne sitter på benken. Klopp har gått for en midtbanetrio med Gini Wijnaldum, James Milner og Jordan Henderson i Cans fravær, og Joel Matip er foretrukket foran Dejan Lovren. Ellers er hele laget som ventet, og det sterkeste en kan stille.

  For Crystal Palace ble Wilfried Zaha spilleklar, og det er av de sterkeste lagoppstillingene Roy Hodgson har stilt med de siste ukene. Det er tre tidligere Liverpool-spillere i lagoppstillingen, Mamadou Sakho, Martin Kelly og Christian Benteke. I tillegg sitter Diego Cavalieri på benken.


Skrevet av: Arild Skjæveland askjaeveland
Siste Til vår nyhetsoversikt
17.11.2019 kl 21:59

– Jeg er ikke uheldig

Oxlade-Chamberlain snakker om alle skadeoppholdene.

+
17.11.2019 kl 17:51

– Jeg blir aldri lei av å hylle Klopp

Firmino forteller hva han liker ved Liverpool-manageren.

+
17.11.2019 kl 15:11

– Det var da jeg fortalte Klopp om Alisson

Liverpool-spiller tipset om Alisson.

+
17.11.2019 kl 13:32

– Å høre You'll Never Walk Alone var en utrolig opplevelse

Tidenes aller første Anfield-møte mellom Liverpool og Everton endte med 1-0-seier til de blåkledde.

+