Premier League-kaptein:– Henderson er kanskje kaptein for de regjerende europamesterne, men han er også en representant for arbeiderklassen

Burnley-kapteinen føyer seg inn i rekken blant de som hyller Liverpool-spilleren for sitt initiativ.

10. apr 2020 kl 15.53 Kenneth Baraas

Denne uken ble det klart at en stor del av spillerne i Premier League samles for å opprette et fond som skal være til hjelp for NHS-ansatte (National Health Service) i kampen mot koronaopandemien.

Gjennom flere møter og samtaler via blant annet WhatsApp, har de 20 Premier League-kapteinene diskutert rundt de mest optimale løsningene for å kunne bidra i en vanskelig tid.

Jordan Henderson skal ha startet det hele, men de andre var ikke vonde å be, og en etter en skal ha kastet seg på ideen fra den tidligere Sunderland-spilleren.

– Jordan Henderson er kanskje kapteinen for de regjerende Champions League-vinnerne, men han er også en fra Sunderland som representerer arbeiderklassen. Han fortjener all ære for å ha samlet oss sammen. Det viser tydelig hvilken leder han er, lyder rosen fra Ben Mee.

– Vi ønsket å gjøre noe positivt som en samlet gruppe, og vi føler at vi har tatt et skritt mot å oppnå det.

– Helt fra det øyeblikket Jordan ringte meg, har Premier League-kapteinene jobbet utrettelig for at vi kunne få #PlayersTogether på plass i løpet av kort tid.

EN AV FLERE: Mange Premier League-kapteiner har trukket frem Henderson det siste døgnet.

EN AV FLERE: Mange Premier League-kapteiner har trukket frem Henderson det siste døgnet.

Mat og fasiliteter

Veldedighetsfondet fikk navnet «#PlayersTogether», der hver enkelt spillertropp skal bli enige om hvor mye de ulike spillerne skal bidra med. Bidragene skal betales inn anonymt, slik at ikke pressen skal fange opp hvem som gir hva, og dermed gjøre en sak ut av det. Henderson skal sammen med Mark Noble, Harry Maguire og Troy Deeney administrere fondet.

– Naturligvis tar en så kompleks sak litt tid til å ordne, men våre diskusjoner hadde alltid det samme formålet: å kunne hjelpe så raskt som mulig.Målet er å samle så mye som mulig og få pengene så snart som overhodet mulig til NHS, sier Mee videre. 

– Finansieringen vil bli brukt til å hjelpe NHS-ansatte og frivillige, gi dem mat, og det de måtte trenge over nettene, samt møbler til ulike pauserom.

– På grunn av virusets onde natur, blir mange isolert og ikke i stand til å se sine nærmeste, noe som utvilsomt kan ha en effekt på den mentale helsen, så vi føler det er viktig at disse menneskene kan få tilgang til det som trengs, slik at de kan å snakke med venner og familie.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]