– Det er litt surt å tenke på at nå skulle jeg ha vært på flyet til Liverpool

Jørgen Ringestad (47) er en av mange av supporterklubbens medlemmer som skulle ha vært på Anfield og sett kampen mot Aston Villa i påskehelgen.

Valdres-mannen Jørgen Ringestad, bosatt i Oslo, er lidenskapelig Liverpool-supporter og reiser mye til Liverpool. I år hadde han, akkurat som et par ganger tidligere, peilet seg inn mot fotballpåske på Merseyside. Det ble det ikke noe av. Det sørget koronaviruset for.

– Jeg skulle ha dratt til Liverpool i dag, langfredag, forteller Ringestad til Liverpool.no.

Hjemmekampen mot Aston Villa første påskedag skulle ha vært påskens høydepunkt for 47-åringen. Nå blir det bypåske i Oslo isteden.

– Det var litt hell i uhellet at jeg avventet utfallet av Atletico Madrid-kampen, da jeg håpet å kombinere Villa-kampen med en Champions League-kamp. Derfor hadde jeg heldigvis ikke booket fly og annen transport. Det var kun hotellet som var forhåndsbooket, forklarer Ringestad.

Med sen bestilling var hotellet av det dyre slaget. Han fikk et rom på Tune Hotel i Castle Street. Dette ble forhåndsbetalt. Penger som Ringestad håper å få tilbake på reiseforsikringen.

– Men slik situasjonen er akkurat nå er det lang behandlingstid hos forsikringsselskapene, så det kan sikkert gå en stund før jeg får tilbake de pengene, smiler han.

Ringestad forteller at han bor litt over alt når han er i Liverpool. Han har ikke noe fast favoritthotell. 

En livsstil

Selv om det ikke blir fotballpåske i Liverpool, tror han at han skal få dagene til å gå rimelig greit i påska likevel.

– Det er selvsagt surt at turen jeg hadde gledet meg til ikke blir noe av, men dette får jeg uansett ikke gjort noe med. Jeg hadde gledet meg både til kampen og noen dager med publiv. Vi får bare ta dette som det kommer. Heldigvis er det fint vær, og jeg går turer i byen, så enn så lenge går dette greit for min del, sier han.

Ringestad reiser mye til Liverpool. Han hadde fem turer før nyttår, og hadde planlagt fire turer denne våren, til samtlige av de fire siste hjemmekampene. Han hadde også tenkt seg over for å feire ligamesterskapet og få med seg paraden.

– Jeg er singel, så turene til Liverpool er blitt en livsstil. Jeg planlegger i grunnen hele livet mitt rundt dem, forteller Ringestad. 

PÅ ANFIELD: Jørgen Ringestad har sett rundt 75 kamper i Liverpools storstue.

PÅ ANFIELD: Jørgen Ringestad har sett rundt 75 kamper i Liverpools storstue.

Har ventet i 30 år

Nå håper han bare at sesongen blir fullført, slik at Liverpool får sitt lenge etterlengtede ligamesterskap. Et mesterskap han, som så mange andre røde, har ventet i 30 år på.

– Jeg frykter det kan ta lang tid før sesongen blir fullført. I verste fall kan det bli bare en sesong av resten av denne og neste sesong, lyder den pessimistiske spådommen fra Valdres-mannen.

– Jeg tror i alle fall ikke det blir flere turer på meg i 2020. Jeg kan ikke se for meg at det blir tillatt med publikum på tribunene igjen på denne siden av nyttår. Jeg synes det ser litt dårlig ut med tanke på at de skal få til det. 

Ringestad innrømmer at fotballen er et savn for ham. Liverpool FC er blitt en viktigere og viktigere del av livet hans.

– Jeg kommer til å savne turene, planleggingen, og ikke minst å møte både norske og engelske venner i Liverpool. Men det er bare å komme seg videre, og det vil også bli desto morsommere når det igjen går an å reise til Liverpool på fotballkamp, trøster han seg selv med.

Han innser at det er litt typisk Liverpool at en sesong der alt ser ut til å gå mot ligagull skal få en slik merkelig avslutning.

– Jeg har gledet meg i mange år til at Liverpool skulle vinne ligaen igjen, og jeg tror paraden ville ha toppet alle parader i fotballhistorien. Nå blir det neppe noen offentlig parade selv om Liverpool skulle vinne ligamesterskapet. Det er jeg ganske sikker på, og det er litt trist. 

KIEV: Jørgen Ringestad var på Champions League-finalen i Kiev sammen med gode kompiser.

KIEV: Jørgen Ringestad var på Champions League-finalen i Kiev sammen med gode kompiser.

Ingen tradisjon med påske på Merseyside

Ringestad har feiret påsken i Liverpool et par ganger tidligere, men det er slett ingen tradisjon for 47-åringen. 

– Som regel er jeg å finne på fjellet i påska. Men i år var det altså planlagt fotballpåske. Istedet ender jeg med bypåske. Jeg kunne ha dratt på fjellet, men velger å følge rådene om å holde meg mest mulig hjemme. Så derfor blir det bare fotturer i nærområdet i påsken. Det blir også sett litt fotballhøydepunkter på YouTube når abstinensen blir for sterk. Og så leser jeg litt Liverpool-litteratur. Akkurat nå holder jeg på med biografien om Robbie Fowler.

Ringestad forteller at han har sett 90 kamper live med Liverpool siden han begynte å reise til England i 2006. Omtrent 75 av dem har vært på Anfield. 

– Turene mot Crystal Palace og Aston Villa gikk jo fløyten. Jeg hadde nesten regnet med at vi skulle avgjøre ligaen i en av disse to kampene. Jeg hadde mest tro på at det skulle skje allerede mot Palace. Det regnet jeg som veldig sannsynlig. Derfor trodde jeg kanskje at vi bare skulle glede oss over at ligaen allerede var i boks nå i påskehelgen. Slik ble det jo ikke. Forhåpentligvis kan vi uansett glede oss over ligamesterskapet med tid og stunder.