Sir Kenny Dalglish ligger på sykehus etter å ha blitt smittet av koronaviruset

King Kenny har testet positivt for koronaviruset.

10. apr 2020 kl 20.54 Einar Kvande

Liverpool-legenden Sir Kenny Dalglish ble innlagt på sykehus onsdag for behandling av en infeksjon som krevde intravenøs antibiotika-behandling.

I henhold til de nåværende prosedyrene til NHS i forbindelse med COVID-19-pandemien ble den tidligere Liverpool-spilleren og manageren også testet for koronaviruset.

Da resultatet av testen kom viste det seg at 69-åringen var smittet av viruset, og han ble bedt om å bli værende på sykehuset av staben der selv om han ikke følte noen symptomer på viruset.

I en pressemelding fra familien Dalglish langfredag ble publikum bedt om å gi Sir Kenny ro, nå som han skal kjempe seg gjennom sykdommen i dagene som kommer.

Pressemeldingen fra familien Dalglish

«Sir Kenny ble innlagt på sykehus onsdag 8. april for behandling av en infeksjon som krevde intravenøs antibiotikabehandling.

I henhold til de nåværende prosedyrene ble han også testet for COVID-19, selv om han ikke har hatt noen symptomer på sykdommen. Uventet, viste testresultatene seg å være positive, men han har fortsatt ingen symptomer.

Før han ble lagt inn på sykehus hadde Sir Kenny frivillig valgt å selvisolere seg for lenger tid enn det som er blitt anbefalt sammen med sin familie. 

Han oppfordrer alle til å følge rådene fra Regjeringen og eksperter i dagene og ukene som kommer.

Han ønsker å benytte anledningen til å takke den strålende NHS-staben, som er dedikerte, modige og ofrer mye. Det bør nasjonen legge merke til i en ekstraordinær tid. 

Han ønsker også å be om at de som jobber i helsevesenet får rom til å gjøre sin jobb i en ekstremt krevende tid for dem, og at man respekterer privatlivet til hans egen familie.

Han ser frem til å komme hjem snart. Vi vil komme med nye oppdateringer når det er passende.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]