Sir Kenny om Klopp:Sir Kenny sammenligner Klopp med Shankly

Sir Kenny Dalglish er full av ros for hvordan Jürgen Klopp har endret klubben.

12. okt 2019 kl 16.08 Arve Vassbotten

I podcasten «Anfield Index: The King & AI» har sir Kenny Dalglish vært på besøk, og mannen som har ledet Liverpool to ganger selv, får spørsmål om Jürgen Klopps største prestasjon utenom seieren i Madrid.

– Jürgens største prestasjon er at klubben er tilbake og blir styrt slik den ble på Shanklys tid, og tiden etterpå da vi hadde all suksessen, sier Dalglish.

– Den gangen var folk stolte av å være en del av klubben, og de i klubben var stolte av å dele det med de som var supportere av klubben. Det var virkelig en klubb for lokalsamfunnet. Jeg tror det var noe som gikk litt tapt, men som jeg nå synes har kommet tilbake, sier legenden.

– Alle føler seg viktige

– Etter at Jürgen kom inn har han vært briljant på å samle alle, og det betyr ikke noe hva slags rolle du har i Liverpool. Uansett hvor liten du tror den er, så er det like viktig for ham. Han setter pris på deg like mye som alle andre. Så han har fått alle til å føle seg viktige og ettertraktede, og har virkelig fått klubben tilbake til der den var.

– Jeg tror ikke at det er tilfeldig at suksessen på banen har kommet heller. Så det er hans største prestasjon, å få klubben tilbake til måten den ble styrt på for mange år siden.

Det betyr ikke noe hva slags rolle du har i Liverpool. Uansett hvor liten du tror den er, så er det like viktig for ham.Sir Kenny Dalglish

Dalglish innrømmer at han trodde det skulle bli en mer humpete vei for tyskeren da han ble ansatt.

– Dagen han ble ansatt sa jeg at det bare var å feste sikkerhetsbeltene, for dette kom til å bli en berg-og-dalbane tur. Heldigvis har det ikke bare vært slik, det har vært suksessfylt også.

– Jeg tror ikke vi kunne hatt en bedre person til å lede dette, sier han.

Dalglish mener også stemningen på Anfield har bedret seg kraftig de siste sesongene.

– Man kan føle endringen i atmosfæren på stadion, og at folk nyter å være der. Jeg tror flere og flere føler en tilknytning til klubben, og at de er en del av det, og det bør de også føle for de er en viktig del av det. De er der når spillerne trenger dem på banen. Supporterne kan også ta mye av æren for det som skjer på banen, for når laget har trengt dem har de stilt opp, sier mannen som har en egen tribune oppkalt etter seg på Anfield.

HYLLEST:
HYLLEST:  Sir Kenny Dalglish har fått en tribune oppkalt etter seg på Anfield.

Ingen misnøye

Selv om Klopp har gjort sine saker bra, mener Kenny at tyskeren kom inn på et vanskelig tidspunkt.

– Med den måten han spiller på, var det nok ikke det enkleste for ham å komme inn i oktober. Han trengte preseason for å få treningen opp på det nivået han ønsket. Da kunne spillerne lettere tilpasse seg den høye intensiteten og presset han ønsket å spille med.

– Jeg tror faktisk det tok et par preseasons å komme helt dit han ønsket, selv om det var det en stor forbedring før det også. Han har jobbet veldig hardt for å komme dit, og spillerne har også stått på.

– Jeg tror ikke det er mange i garderoben som ikke ønsker å være der. Du får ikke mange som protesterer mot noe, eller som lufter frustrasjon når man vinner, men selv når det ikke gikk så bra var det ingen som ytret seg kritisk fordi de respekterer han og klubben fullt ut. Han har vært fantastisk på det.

– Støtten fra eierne har også vært fantastisk. Se på utviklingen av Anfield, se på det nye treningsanlegget som bygges i Kirkby, de lar ikke være å bruke penger. Den økonomiske støtten er viktig den også. At Michael Edwards har tatt ansvaret for å finne spillerne, og at Klopp bestemmer hvem som kommer inn, har fungert bra for alle, mener Dalglish.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]