Prøvde å få Klopp tilbake etter finaletapet i 2018

– Jeg lo, jeg trodde han tullet. «Er du dum? Har du drukket? Hvor fikk du den ideen fra?»

10. okt 2019 kl 13.03 Arve Vassbotten

Like etter Liverpools tap i Champions League-finalen i 2018, fikk Jürgen Klopp tilbud om å returnere til Borussia Dortmund som manager. Klubbens daglige leder Hans-Joachim Watzke ringte Klopp direkte.

«På et tidspunkt ringte telefonen min mens jeg var på flyet og det var Aki som sa: 'Jürgen, du må komme tilbake'. Jeg lo, jeg trodde han tullet. 'Er du dum? Har du drukket? Hvor fikk du den ideen fra, jeg har noen år til i Liverpool'», sier Klopp om hendelsen i boken «Echte Liebe: Ein Leben mit dem BVB».

«Jeg vet ikke hvor seriøs han var på det tidspunktet, men jeg forstår at han ønsket at jeg var mer imøtekommende», sier Klopp videre i boken.

Hadde ikke tilgitt seg selv

MÅTTE SPØRRE:
MÅTTE SPØRRE:   Borussia Dortmunds daglige leder Hans-Joachim Watzke har alltid hatt et nært forhold til Jürgen Klopp.

Klopp ga seg i Borussia Dortmund sommeren 2015 etter sju år i klubben. Etter at Klopp dro hadde de Thomas Tuchel som manager fra 2015 til 2017, så Peter Bosz i 2017, og deretter Peter Stöger fram til sommeren 2018.

«Jeg visste at Jürgen ville si nei, og at han ville fullføre kontrakten i Liverpool. Men hvis du ønsker en ny retning, og vi måtte finne en ny vei i BVB på det tidspunktet, da måtte jeg i det minste spørre Jürgen om det var en mulighet.»

«Jeg forventet det ikke, men jeg ville aldri tilgitt meg selv om jeg ikke i det minste spurte han», skriver Watzke i sin nye bok.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]