DRIKKEPOKAL:  Peter Krawietz var godt fornøyd med å kunne drikke fra Champions League-trofeet i Madrid.

– Vi ønsker å skape noe som varer lenger enn oss selv

Slik oppsummerer Peter Krawietz de fire første årene i Liverpool, og veien framover.

Sammen med Jürgen Klopp ble Peter Krawietz og Željko Buvač klare for Liverpool i oktober 2015. Krawietz er fortsatt i klubben som assistent, mens Pepijn «Pep» Lijnders har tatt over for Buvac, etter at han sluttet.

– En stor utfordring

I et intervju med Liverpoolfc.com, får Krawietz spørsmål om hvor fornøyd han er med utviklingen til prosjektet han var med på fra starten av.

– I dag kan vi si og se at vi tok riktig beslutning om å komme hit. På den ene siden var det en mulighet, på den andre siden var det en stor utfordring å dra fra hjemlandet vårt og komme til England og lære om en ny diger klubb, i et nytt land. Det var et stort steg. Vi visste det ikke ville bli lett, og vi forventet ikke at det ville bli lett.

– Men vi startet å jobbe med en gang, og begynte på vår vei. Jeg vil si at det ikke har gått så verst, og endel ting har fungert ganske bra. Det har vært en god reise så langt, sier Krawietz.

– Selv om det er hardt og utmattende, er det dette vi vil. Vi ønsker å leve et liv med fotball, og gi alt vi kan. Det er derfor vi liker denne delen. Det var riktig beslutning for begge parter. Vi nyter det.

TOPPLEDELSEN PÅ FELTET:   Peter Krawietz, Pepijn Lijnders og Jürgen Klopp.

Forholdet til Klopp

I intervjuet får han også spørsmål om hvordan forholdet til Klopp har utviklet seg fra dagene i Mainz, til Dortmund og videre til Liverpool.

– Selvsagt har mye endret seg siden vi startet å jobbe sammen og fram til i dag. Vi har endret oss og utviklet oss også. Det er alltid konstruktivt, og alltid basert på tillit og lagarbeid. Det er det som er basisen for å jobbe sammen hver eneste dag.

– Man bør alltid forsøke å bli bedre, det er det som er interessant. Selv om ditt daglige program er ganske likt, gjør kampene det interessant. Fotball utvikler seg, og vi prøver å være innovative. Vår filosofi og måten vi spiller på vil ikke endre seg så mye, men detaljene er alltid interessante. Det blir aldri kjedelig.

Detaljene viktig

Etter å ha endt på andreplass i Premier League sist sesong, og spilt seg fram til Champions League-finalen to år på rad, så er det naturligvis mange andre lag som følger ekstra med på hva som skjer i Liverpool. 

– Lag som får suksess vil alltid bli rollemodeller. Det er en ære, men også en utfordring, fordi standarden er satt. Du må alltid ha høyt nivå, og se på detaljene for å ta neste steg, sier han.

– Vi har kommet dit nå at vi ønsker å påvirke det som skjer i en hel klubb, noe som blir værende enda lenger enn oss selv. Noe som blir værende, ikke bare trofeer og gode stunder. Det fungerte i Mainz, i Dortmund og jeg håper vi er på god vei til å utrette det samme i Liverpool.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
13.10.2019 kl 21:03

Akademidirektøren snakker for første gang om Duncan-saken

– Ikke alle spillere ønsker å vente og utvikle seg under oss, og det må vi respektere.

+
13.10.2019 kl 17:54

Wijnaldum-dobbel sikret nederlandsk seier

Gini i storform for landslaget.

+
13.10.2019 kl 14:53

– Lagene jeg spilte i manglet alltid en John Barnes-type, det har Liverpool nå

Jamie Carraghers favorittspiller i Liverpool er Sadio Mané.

+
13.10.2019 kl 11:46

– Klopp hatet fokuset på det kommersielle i Man Utd

Derfor sa Klopp nei til Manchester United før han takket ja til Liverpool.

+