– Tror starten vår er for bra til at noen kan ta oss igjen

Sir Kenny tviler på samme skjebne som den Man Utd opplevde etter fantomåpningen for 34 år siden.

14. okt 2019 kl 18.19 Marius Rabben

For søndagens motstander har tidligere vist at man ikke nødvendigvis vinner ligaen selv om seierne kommer på løpende bånd i starten.

Tilbake i 1985/86 hadde nemlig Manchester United ikke vunnet serien på 18 år, men med full pott på sine 10 første kamper – og seier i 13 av de 15 første – trodde mange at ligatørken var over.

Likevel endte de til slutt på 4. plass – hele 12 poeng bak ligamester Liverpool. Da hadde de bare vunnet 9 ganger – og tapt 10 – på de 27 siste rundene.

– Mye bedre

Den sesongen var den første som spillende manager for sir Kenny Dalglish. I podkasten til Anfield Index blir klubblegenden spurt om likhetene mellom det United-laget og dagens Liverpool, som nå har vunnet alle de åtte første ligakampene.

For det gjenstår som kjent ennå 90 poeng å spille om.

– Ja, men du kan ikke sammenlikne laget vårt nå med laget Manchester United hadde i 1985, sier sir Kenny.

– Vi har vunnet de åtte første kampene, kanskje vi var litt heldige med målet mot Sheffield United og at vi fikk en straffe på tampen mot Leicester, men kvaliteten i dette laget må man si er langt høyere enn hva Manchester United hadde i 1985.

– Og ja, det kan komme tap, men jeg kan ikke forestille meg at Liverpool mister så mange poeng. Det kan jeg bare ikke se for meg.

– Ikke tilfredse eller arrogante

68-åringen sier det er spesielt fordi Jürgen Klopp og mannskapet ikke har latt kjempeformen påvirke det knallharde arbeidet som legges ned.

– Holdningene, forpliktelsene, avgjørelsene som Jürgen tar, som oftest er riktige, og de blir ikke tilfredse, ikke arrogante, så jeg ser ikke for meg at de taper særlig mange kamper.

Den gode sammensetningen i klubben og lagets imponerende form gjør at vi verken vil få se en tapsrekke eller at laget har «tre–fire kamper på Anfield uten seier», mener sir Kenny.

– Fortsetter slik man har gjort

Og med den eminente starten på sesongen forteller skotten at han tror på det første Liverpool-gullet i ligaen på 30 år denne sesongen.

– Manchester City er allerede avhengig av hjelp fra andre dersom de skal ta oss igjen. Selv om de slår oss to ganger, trenger de at noen andre også tar oss, uansett om de vinner alle de resterende kampene sine, sier han.

– Jeg synes det er veldig vanskelig å se noen måte for at det skal skje. Vi fremstår ikke tilfredse på noen som helst måte på Anfield. Jobben blir fortsatt gjort på samme måte på og utenfor banen.

– Så i mine øyne tror jeg denne starten er for bra til at noen andre kan hente oss igjen.

På søndag venter altså Manchester United i den første kampen etter landslagspausen. Oppgjøret spilles på Old Trafford.

– Det er ikke sånn at man bare trenger å møte opp for å vinne, men man fortsetter å gjøre det man har gjort, sier sir Kenny.

– Jeg ser ikke for meg at de letter foten av gasspedalen på noen som helst måte nå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]