Pep i egen bok: – Ligatitler tapes i løpet de åtte første kampene

Nå må Manchester City-manageren motbevise egen «oppskrift».

6. okt 2019 kl 20.05 Marius Rabben

Med full pott på åtte kamper bekler Liverpool den gjeve 1.-plassen i Premier League gjennom sesongens andre landslagsopphold og i hvert fall ut denne måneden.

På plassen bak ligger Manchester City, som i dag tapte sin andre ligakamp for sesongen med 0–2 hjemme for Wolverhampton.

– Sånt skjer

– Dette var en dårlig dag. Sånt skjer av og til, sier Pep Guardiola på pressekonferansen etter dagens tap.

Den regjerende mesteren hadde blant annet en ball i stolpen, men gikk målløse av gresset for første gang på 45 hjemmekamper i ligaen.

– Vi tapte for et bra lag. De er fysiske og sterke, gode i lufta og raske på kontringer, så det er grunnen, sier Guardiola.

BORTESEIER:
BORTESEIER:  To mål av Adama Traoré sørget for 2–0 til Wolves på Etihad.

Nå er det fortsatt 90 poeng å spille for med 30 runder igjen denne sesongen, men situasjonen kan sies å være ekstra spesiell for Guardiola:

I boka si fra det første året hans i Tyskland, «Pep Confidential: The Inside Story of Pep Guardiola’s First Season at Bayern Munich», gitt ut i 2014, var det nemlig særlig et interessant punkt om hvordan han selv ser på gullkamper.

Tapes i starten – vinnes på slutten

Tittelgrossisten beskriver de åtte første og siste rundene som de mest avgjørende.

– EN DÅRLIG DAG:
– EN DÅRLIG DAG:  Guardiola var frustrert på benken da Man City gikk målløse av eget gress for første gang på 45 kamper.

– Det er litt som en oppskrift, sa mannen som har vunnet ligatittelen i tre forskjellige land – og hele åtte ganger samlet.

Og fortsatte:

– Ligatitler vinnes i løpet av de åtte siste kampene, men de tapes i løpet av de åtte første.

Videre i boka ble det forklart at man gjerne kan klare seg selv om man taper poeng i starten, men at det ikke må være for mye. Og hva er for mye?

«To eller tre poeng bak, fire på det meste, er alt ethvert lag kan ta seg råd til etter de åtte første kampene», står det i Peps bok.

Naturlig nok er dette på ingen måte noen fasit, som han selv understreker, men den foretrukne oppskriften. Derfor kan det tenkes at mesterhjernen fra Katalonia er litt bekymret for jakten på sin tredje strake Premier League-tittel.

Vil ikke tenke på Liverpool

Hittil i høst har Manchester City gått glipp av fem poeng på sine fire første hjemmekamper. Til sammenlikning mistet de gjennom hele fjorårssesongen kun tre poeng på 19 hjemmekamper.

– BEDRE Å TENKE PÅ NESTE OPPGAVE:
– BEDRE Å TENKE PÅ NESTE OPPGAVE:  Guardiola sier han ikke vil tenke på Liverpool nå.

Nederlaget for Wolves er deres første hjemmetap siden Crystal Palace vant 3–2 der to dager før jul i fjor.

Åtte poeng opp til Liverpool gir i det minste den røde leiren et enda større håp i høstmørket.

– Det er mange poeng, erkjenner Guardiola overfor Sky Sports etter tapet.

– Liverpool taper ikke poeng av mange grunner. Men det er bedre å ikke tenke på det. Det er bedre å tenke på neste oppgave.

På pressekonferansen noen minutter senere forklarer City-manageren at det rett og slett var en dårlig dag på jobben.

– Lang vei igjen

ET SKUFFET STJERNEGALLERI:
ET SKUFFET STJERNEGALLERI:  Manchester City har allerede tapt flere poeng hjemme enn de gjorde foran egne supportere gjennom hele forrige sesong.

– I dag er dagen hvor vi ikke var på vårt nivå. De forrige kampene har vært bra, sier han.

– Avstanden er stor. Liverpool har ikke tapt poeng. Nå er det dags for å slå tilbake. Resultatene dikterer situasjonen fremover, men vi er i oktober, og det er en lang vei igjen.

Det er altså fortsatt hele 90 poeng å spille om. Vi har ikke kommet lenger enn drøyt én fjerdedel av sesongen.

– Jeg kjenner gutta mine, de er fortsatt i stand til å klare det. Dette var en dårlig dag, en dårlig kamp. Motstanderen skal ha skryt. Det som har skjedd, har skjedd, sier Pep.

– De fleste lag som har vunnet tittelen tidligere, har ikke vunnet året etter. Vi ønsker selvfølgelig å være helt der oppe igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]