Forklarer formasjonsendringen på topp

– Vi hadde en økt på 20 minutter som forberedelse, sier Klopp.

6. okt 2019 kl 12.19 Marius Rabben

Mange bet seg merke i angrepstrioens roller fra start mot Leicester, der Roberto Firmino spilte til venstre, Mohamed Salah lå sentralt og Sadio Mané var på høyresiden.

Underveis i kampen vekslet de posisjoner og flyttet seg stadig rundt i angrep, og etter hvert ble det tydeligere at Firmino og Mané hadde en noe dypere rolle enn Salah.

To i 10-errollen

Jürgen Klopp forklarer at dette var et innøvd trekk fra de forberedelsene etter Salzburg-kampen onsdag – for å forvirre Leicester mest mulig.

– Vi endret åpenbart litt på formasjonen. Vi flyttet Mo inn sentralt, og brukte Sadio og Bobby i en mer 10-errolle mot motstanderen som har fått bruke hele uka til å forberede seg på oss.

– Det er det vi ikke har kunnet gjøre, sier manageren.

Etter den målrike Salzburg-kampen måtte spillerne naturlig nok restituere seg før helga, noe som gjorde at det ikke var mye tid til taktisk trening.

– Vi hadde en 20 minutter lang økt til å forberede Leicester-kampen, forteller Klopp.

– Vi endret på systemet vårt også, men da trenger man spillerne som kan utnytte det. Så Mo, åpenbart, med sine løp i bakrom. Men nå har vi også to spillere i mellomrommet, noe som er utrolig bra.

TAKTISK GREP:
TAKTISK GREP:  Klopp og Liverpool gjorde noen justeringer på formasjonen for å forvirre Brendan Rodgers sitt Leicester-lag.

– Ser du muligheten og spiller, er det bare smart

Det åpner opp for at en spiller som Mané også kan storme igjennom fra dypet, da Salah fra sin sentrale rolle flyttet seg ut på høyresiden. Og akkurat det ga Liverpool ledermålet mot Leicester rett før pause.

– Du så at (Jonny) Evans spilte en veldig, veldig bra kamp, men når det gjelder hurtighet kan han ikke håndtere Sadio, sier Klopp.

– Ser du den muligheten og spiller ballen dit, er det bare smart, legger han til, og sikter til James Milners vidunderlige pasing.

– Det var litt flaks, selvsagt, for Evans kan få en berøring på ballen, og da ville det ikke skjedd noe. Men vi må bare prøve oss på slike ting, og dette gjør Milly veldig spesiell fordi han åpenbart hadde forberedt seg til kampen, ikke bare fysisk sett.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]