Tangerte klubbrekorden:– Energinivået til spillerne er eksepsjonelt

Jürgen Klopp jublet foran The Kop etter overtidsseieren.

5. okt 2019 kl 22.59 Marius Rabben

Liverpool har nå tangert klubbrekorden med å vinne sesongens åtte første seriekamper. Den eneste øvrige gangen rødtrøyene har klart det samme, var i 1990/91-sesongen.

Den gangen ble det uavgjort i runde ni. Det betyr at Klopps mannskap vil skrive klubbhistorie dersom det blir full pott også i neste kamp – som er borte mot Manchester United.

Men først venter sesongens andre landslagsopphold, etter at laget nå har vært igjennom sju kamper på tre uker siden forrige avbrekk.

Tenker ikke på rekorder

Avgjørelsen på overtid mot Leicester denne helga betyr at Liverpool har vunnet seks av dem. Tapet kom borte mot Napoli i Champions League.

– Jeg var ikke sikker på om vi skulle vinne, men jeg følte heller ikke at vi var nær tap, sier Klopp til pressen på Anfield.

– Ett poeng mot Leicester ville ikke vært en katastrofe. Vi tenker ikke på å holde den seiersrekka i live, vi ønsker bare å vinne fotballkamper.

I Premier League-æraen er det kun Chelsea i 2005/06-sesongen som har startet en sesong bedre. London-laget stoppet på ni.

– Alltid troa

– Hvis det hadde vært enkelt å vinne åtte på rad, ville mange andre lag også ha gjort det. Det er ikke enkelt, i denne ligaen er det ikke enkelt, med motstanderne vi har møtt er det ikke enkelt. Det er skikkelig vanskelig.

– Og selvfølgelig har gutta i det minste alltid troa, ettersom vi har klart å vinne gang etter gang den siste tiden, sier Klopp.

– Men det arbeidet de legger ned i en kamp som denne, er helt eksepsjonelt.

Det var den aller siste kraftanstrengelsen som ble avgjørende. På overtid var Sadio Mané akkurat rask nok til å holde på ballen i boksen foran Leicester-forsvaret, som felte ham.

Straffen er det ingenting å si på, mener Klopp.

– Eksepsjonelt, helt eksepsjonelt, kommenterer Liverpool-manageren om gleden av å se Mané ta den jakten så sent i kampen.

Mye arbeid i vente

Men samtidig holder han og laget beina godt plantet på jorda. For det gjenstår fortsatt 30 runder, understreker Klopp.

– Vi er ikke overdrevent positive. Det er ikke sånn at jeg sitter her og har problemer med å holde armene mine nede. Det handler bare om at vi respekterer den harde jobben vi er nødt til å gjennomføre.

– Så langt, så bra, men det venter 30 kamper til. Vi er ikke så opptatt av denne situasjonen hvor folk snakker om seiersrekka eller noe sånt.

Tyskeren er langt mer interessert i gjennomføringen av hver enkelt kamp. Og spesielt mot et Leicester-lag som har vært tredje best i Premier League siden Brendan Rodgers tok over i februar.

– Gjennom sesongen vil 95 prosent av lagene føle at det er en suksess hvis du får ett poeng mot Leicester, sier Klopp.

– Problemet var at vi bare hadde ett mål

– Så i en vanskelig uke som vi har hatt, med en veldig intens kamp på onsdag og en god motstander, og et Leicester som åpenbart ikke må spille i midtuka – ikke ennå, men neste år gjør de det – starter vi med 60 eksepsjonelle minutter.

Spesielt fornøyd er han med 1.-omgangen.

– Vi la press på dem, og energinivået til guttene er bare helt utrolig, hvordan vi klarer det om igjen og om igjen. Det eneste problemet var at vi kun scoret ett mål.

– Og det er klart at i et tilfeldig øyeblikk i en kamp mot Leicester, så vil de nok komme litt frem når energinivået vårt faller litt.

– Derfor hjelper hvert eneste mål man scorer i forkant enormt mye. Men vi hadde bare ett mål. De kom fremover, hadde ballen mer, og da vi hadde ballen var vi ikke like skarpe og mistet den enklere.

– De trengte ikke engang å presse; vi bare ga dem ballen, og de hadde sine kontringer, noe som er en stor styrke hos dem.

Manés ledermål fra 1. omgang ble utliknet av James Maddison foran The Kop End med bare ti minutter igjen.

– Etter 1–1 så det ikke lenger ut som om vi var nær ved å klare det. Kampen hadde roet seg ned. Men vi fikk mer kontroll igjen, og det hjelper, selvsagt.

– Aldri sett noen forsvare seg bedre mot Vardy

Klopp sier seg også godt fornøyd med forsvarsspillet. Særlig fordi Leicesters storscorer ikke fikk mye å løpe på.

– Jeg har sett mange kamper, men jeg har aldri sett et lag forsvare seg bedre mot Jamie Vardy enn vi gjorde i dag, sier Klopp.

– Bortsett fra da han kom igjennom i 2. omgang etter en lang ball hvor Dejan (Lovren) ikke var der med en gang, har jeg så ikke sett det før. Noe som er veldig vanskelig på grunn av måten de spiller på.

– Dejan og Virg og de to sidebackene gjorde det utrolig bra. Mange bra ting leder vanligvis til et bra resultat, hvis du har litt flaks. Jeg ser ikke helt hvor vi trengte mye flaks i dag fordi det var en korrekt straffe, og jeg vet ikke hvor mange målsjanser Leicester hadde.

– Vi tror ikke at vi kommer til å vinne alle kampene vi spiller. Vi gikk ikke rundt og tenkte før kampen at vi kom til å vinne denne – men vi var som alltid klare for å kjempe.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]