Etter ni måneder på sidelinja skulle han nå ha begynt å sparke ball med de andre gutta igjen

Koronapandemien forsinker 19-åringens comeback etter alvorlig kneskade.

11. apr 2020 kl 09.42 Einar Kvande

Paul Glatzel tråkket forkjært, og fikk ødelagt det fremre korsbåndet i det høyre kneet i treningskampen mot Tranmere 11. juli. To uker senere opplyste Liverpool FC at tenåringen hadde vært gjennom en vellykket operasjon. Etter ni måneder med møysommelig rehabilitering begynner angriperen å nærme seg et comeback. Han hadde håpet være tilbake på treningsfeltet rundt denne tiden, men koronapandemien har satt en effektiv stopper for det.

– Jeg er helt i sluttfasen av rehabiliteringen min. Jeg skulle ha vært tilbake i trening rundt disse tider, men det er selvsagt ikke mulig for øyeblikket, erkjenner Glatzel til Liverpoolfc.com.

– Derfor handler det nå om å holde den fysiske formen vedlike. Jeg følger treningsprogrammet som klubben har sendt meg, og venter på at alt dette skal gå sin gang, og så vil jeg være tilbake på banen når vi får lov til det, legger 19-åringen til.

Løping og styrketrening

Glatzel forteller at de individuelle treningsøktene hans tilpasses hva han er i stand til å utføre. Det er løpeprogrammer for å forbedre kondisjonen og styrkeprogrammer for å bevare den fysiske styrken. 

– Jeg trener hjemme. Jeg har ikke lov til å reise til Melwood, men jeg er blitt tildelt nødvendig utstyr, så jeg får gjort det jeg skal og det går bra, forsikrer han.

– Når vi får lov til å komme tilbake til Melwood må jeg kanskje drive litt mer rehabilitering, før jeg forhåpentligvis får begynne å trene for fullt igjen. Da får vi vente og se hva som skjer.

SKADET KORSBÅNDET: Det var det høyre kneet som ble skadet i preseason-kampen mot Tranmere i juli.

SKADET KORSBÅNDET: Det var det høyre kneet som ble skadet i preseason-kampen mot Tranmere i juli.

Glatzel forteller at han har hatt en del skader i sin korte karriere, men han mener selv at han har taklet disse bra.

– Jeg er kanskje vant med litt flere skader enn andre spillere, sier han.

– Jeg forsøker bare å gjøre jobben som kreves for å komme tilbake, selv om det er dager jeg ikke er særlig motivert for det. Jeg tyner meg likevel gjennom øktene. Jeg har egentlig ikke så mange dager hvor jeg er langt nede. Jeg forsøker å jobbe hardt, bli bedre og komme tilbake på det nivået jeg må være på.

Videoøkter med U23-troppen

For øyeblikket starter Glatzel arbeidsdagen klokken 09.30 med en video-økt sammen med U23-troppen. Så snart denne oppvarmingen er unnagjort er det løpeøkter og styrkeøkter. 

– Vi har en strukturert dag, og får gjort så mye jobb som mulig, sier gutten som var kaptein da Liverpool vant FA Youth Cup i 2018/19.

– Det er ikke så artig å være borte fra de andre guttene. Vi liker å trene sammen. Men for øyeblikket er ikke det mulig. Da er det fint å se de andre guttene på skjermen, selv om det bare er for en halvtime eller noe slikt.

– Du må sørge for at du gjør alt skikkelig, selv om du er hjemme. 

Glatzels rehabilitering er blitt koordinert av klubbens medisinske stab på Melwood, og Jürgen Klopp sørget personlig for at 19-åringen fikk behandling ved førstelagets base før koronapandemien satte en stopper for dette.

– Dette har vært en langtidsskade, og jeg har ikke sparket enn ball siden begynnelsen av preseason. Det har vært tøft, for jeg gjorde det veldig bra like før skaden inntraff. Jeg må bare være tålmodig, for tiden leger alle sår. Jeg må sørge for at jeg ikke starter for tidlig. Unngår jeg det, er risikoen mye lavere for å få en ny skade.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]