Store uenigheter om lønnskutt mellom klubber og spillere

En rekke lag i ligaen kan få alvorlige økonomiske konsekvenser som følge av utsettelsen av ligaen.

14. apr 2020 kl 09.01 Kenneth Baraas

Det er pågående samtaler mellom klubbene og spillerne får å diskutere mulighetene rundt lønnskutt, men foreløpig går forhandlingene sakte. 

Southampton-spillerne var de første som godtok et lønnskutt. «The Saints»-troppen godtok en samlet løsning der de gikk ned med ti prosent i lønn. 

– Det var ikke gjort for å få et «Godt gjort, dere er den første klubben som gjorde det.» Det ble gjort ut ifra å tenke fremover og tenke hva som er best for klubben og samfunnet, uttalte James Ward-Prowse. 

West Ham har også fulgt etter med en kortsiktig løsning med lønnskutt. 

Stor avstand hos flere

Tidligere i dag kunne The Telegraph melde at Arsenals spillere nektet å gå med på et lønnskutt som lød på 12,5 prosent. Troppen skulle stemme individuelt for forslaget, men samtlige seniorspillere skal ha vært negative til lønnskuttet. 

En del spillere i ligaen skal være lunkne til å gå ned i lønn, mens den største delen av spillergruppen ønsker at pengene heller skal brukes for å hjelpe NHS (National Health Service) eller andre veldedige organisasjoner, ifølge The Independent

Selv om klubbledelsene ser på det som en fin gest, så forsøkes det også å gjøre det klart for spillerne hvor alvorlig situasjonen er for noen av Premier League-klubbene - inkludert lag i topp seks. 

Den største frykten for økonomiske utfordringer kommer fra et potensielt tap av TV-penger, men det er også en økende bekymring for den langsiktige effekten grunnet andre inntekter som ikke kommer inn. 

– Det sorte hullet i økonomien kommer til å bli enormt, sier en kilde til Telegraph. 

– Det kommer til å være mange utgifter som rett og slett ikke kan gjøres opp for. Derfor må det kommes til enighet med spillerne, og avslagene deres gir ikke mening. Spillerlønningene er den største utgiften klubbene har, og de er ikke bærekraftige i denne situasjonen. 

Spillernes argumenter skal være at rike eiere skal grave i lommene sine før noen andre gjør det samme, men det er ikke en mulighet for Premier League-klubber som for eksempel Watford eller Bournemouth. Disse klubbene trenger penger nå, og spillerne vil presses enda hardere angående lønnskutt, ifølge samme avis. 

– Spillerne trenger en virkelighetssjekk, sier en annen kilde. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]