Når Bundesliga skal starte opp igjen, vil det være 240 mennesker i sving på hver kamp

Også der er planen at det skal gå for tomme tribuner.

13. apr 2020 kl 19.04 Arild Skjæveland

Tyskland og Bundesliga er den av de europeiske toppligaene som har kommet lengst i prosessen for å få gang igjen sesongen.

I Tyskland har klubbene allerede vært i gang med treninger - selv om opplegget har vært alternativt, og ikke med alle samlet på en gang.

Der forbereder de seg nå på oppstart av ligaen igjen i starten av mai - og kan komme til å sette standarden for hvordan de andre ligaene håndterer denne krisen. 

Premier League har møte igjen på fredag, og vil helt sikkert se mot Tyskland. Det blir dog neppe oppstart i mai i England.

240 mennesker i sving

Ifølge James Gheerbrant i The Times er planen at de siste kampene skal spilles i Bundesliga og Bundesliga 2, og alt vil gå for tomme tribuner.

Alle lag vil spille sine kamper på den stadion der det opprinnelig var planlagt - så de vil ikke bruke nøytrale stadioner, slik det har blitt foreslått i England.

Det blir altså ikke supportere på tribunen, men for å få arrangert en Bundesliga-kamp må det likevel være mange mennesker i sving. Gheerbrant skriver at det vil være 240 mennesker på jobb i hver kamp. Spillere, trenere, klubbansatte, ballgutter, TV-selskapene og journalister.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]