Liverpool i særegen posisjon blant europeiske storklubber

De rødes tabelledelse er nesten vanskelig å ta innover seg.

5. feb 2020 kl 11.43 Kenneth Baraas

Forrige sesong var en jevn duell med Manchester City, og Anfield-klubben endte som kjent med en forsmedelig andreplass - kun ett poeng bak. 

Det ene poenget kan multipliseres med 22, og da blir svaret antall poeng som Pep Guardiolas mannskap ligger bak. Liverpool nekter å tape, mens den nærmeste tittelutfordreren fortsetter å avgi poeng. 

Premier League blir ofte omtalt som ligaen der alle slår alle og hvor det er tøff kamp i toppen. Akkurat for øyeblikket gjør Liverpool skam på den påstanden. Ennå er det ingen som har funnet ut av hvordan Jürgen Klopp & co. skal beseires og avstanden ned til 2. plass er nesten ikke til å tro.

Ingen i nærheten

Avstandene i de andre store europeiske ligaene er også med på å understreke hvor vanvittig Liverpools ledelse er. I Spania ligger de to største klubbene i toppen, Real Madrid og Barcelona, to lag som følger hverandre tett denne sesongen. Det skiller kun tre poeng fra det spanske hovedstadslaget til katalanerne. Dog er det en større luke bak de to gigantklubbene, og det som er interessant å se er avstanden til Atletico Madrid - Liverpools motstander om snaue to uker. Diego Simeones menn ligger helt nede på 6. plass, med 13 poeng opp til ligaleder Real Madrid. Atleticos svakeste periode etter 22 serierunder siden Simeone satte seg i managerstolen.

Situasjonene i toppen av Serie A og Bundesliga er også jevne. Juventus holder seg tre poeng foran Inter Milan samt fem foran Lazio, mens Red Bull Leipzig følger kun ett poeng bak Bayern München - med Borussia Dortmund og Gladbach kun to poeng bak der igjen. 

Den eneste ligaen som kan minne om Liverpools dominanse er Ligue 1. Paris St. Germain leder stort, men det finnes likevel fire lag lag innenfor en 22 poengs luke. Samtidig er luken ned til Marseille ti poeng mindre enn hva Liverpool har til Manchester City. 

En tabell med ligalederne i de store europeiske ligaene ville sett slik ut:

1. Liverpool - 73 poeng (25 kamper)

2. Paris St. Germain - 58 (23)

3. Juventus - 54 (22)

4. Real Madrid - 49 (22)

5. Bayern München - 42 (20)

Liverpool har skaffet en luke i Premier League som er vanskelig å forstå, og den blir enda mer imponerende når man ser ståa i de andre europeiske ligaene. Ligalederen er et mannskap på oppdrag, og det skal mye til for å forstyrre fokuset til Jordan Henderson og hans lagkamerater - et fokus som er rettet mot det første ligagullet på tretti år. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]