Jürgen Klopp forteller om treningsøktene på video– Kommer spillerne for sent må de punge ut!

Liverpool har gitt supporterne et innblikk i hvordan de utfører øktene i isolasjon.

13. apr 2020 kl 19.58 Arild Skjæveland

Liverpoolfc.com har gitt supporterne et innblikk i hvordan klubben bruker Zoom og webkamera for å holde kontakten og utføre treningsøkter, nå som England er stengt og spillerne ikke kan møtes.

Jürgen Klopp er veldig begeistret for teknologien.

– Det er bare flott. Det er så annerledes - alt er annerledes akkurat nå, og vi gjør ulike ting. Når vi har disse treningsøktene, kunne jeg aldri se for meg at jeg ville sette sånn pris på det. Det øyeblikket jeg ser guttene igjen, og det endrer alt for et minutt, en time eller to - uansett hvor lange øktene er, forteller Klopp til klubbens offisielle nettsider.

– Alle guttene er i godt humør. Du skjønner umiddelbart hvorfor du savner dem sånn, for det er bare en fantastisk gruppe. Du ønsker å være med dem, og være nærmere dem enn det du kan. Dette er det nærmeste, utenom når du sender tekstmeldinger med dem og spør hvordan de har det og slike ting. Jeg setter stor pris på disse øktene.

– Det blir verre jo lenger tid det tar, men jeg aksepterer situasjonen 100 prosent som den er - men jo lenger det går uten å se noen, jo vondere er det. Slik er situasjonen vi er inne i for øyeblikket, sier han.

Ingen vil komme for sent

Det er altså videokonferanse og programvaren Zoom Liverpool bruker - og ingen vil komme for sent. Da blir de nemlig bøtelagt.

– Noen vil kanskje si at det er som et vanlig møte eller en vanlig økt vi har! Men det er ikke slik, jeg liker det også. Når vi starter kl 10 er chatten åpen fra kl 09.30, og nesten alle er allerede inne. Spesielt med de første vi hadde, så var alle på plass tidlig, så det ble kaotisk. 

– Nå kommer de litt senere, fordi alle vet hvordan det fungerer teknisk - men de kommer i tide. Det er viktig, for vi gjør ut bøter også! For sen til en Zoom-økt betyr at du må betale!

– Det er det beste med at dette skjer i 2020. Vi har de tekniske mulighetene. Tenk om vi hadde det på 80-tallet. Det ville vært ille. Ikke på grunn av fotballen, men all den sosiale kontakten vi kan bruke for øyeblikket. Det utgjør en stor forskjell.

Det har dukket opp noen interessante hårfrisyrer, nå som spillerne ikke kan besøke frisøren. Noen har derfor valgt å fjerne alt.

– Begge Lallana sine gutter gjorde det, Pep Lijnders gjorde det. Noen trenger det, som Ali, men det ville vært kult, men han lar det bare vokse - jeg vet ikke hva planen hans er. Milner ser lik ut. Kanskje konen hans bare er så god på det og kan gjøre jobben. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]