Nuri Sahin om Jürgen Klopp:– Det må være utrolig vanskelig for ham å holde bakkekontakten

Werder Bremen-spilleren trekker frem en nåværende og en tidligere rød manager som inspirasjonskilder.

8. apr 2020 kl 23.39 Kenneth Baraas

Nuri Sahin rakk aldri å bli en favoritt i Liverpool-trøya. Midtbanespilleren kom til Anfield-klubben på lån fra Real Madrid i august 2012, men returnerte til Spania kun seks måneder senere. 

Den tysk-fødte tyrkeren har dog samarbeidet med Jürgen Klopp i Borussia Dortmund, og som så mange andre har også Sahin positive ting å si om manageren. 

– Det mest spesielle med Klopp er at han er så normal, sier Sahin til Kicker, ifølge Goal

– Jeg tror det må være utrolig vanskelig å holde beina på jorda når du er ham.

LÆRTE MYE: Sahin trekker frem treningsøktene til Rodgers.

LÆRTE MYE: Sahin trekker frem treningsøktene til Rodgers.

Lært av de beste

Den nåværende Werder Bremen-spillerer forteller at det bor en managerspire i ham selv, og at 31-åringen finner inspirasjon i både Klopp og Brendan Rodgers - sistnevnte var manager i perioden da Sahin spilte for Anfield-klubben. 

– Jeg jobbet sammen med ham (Klopp) i en elendig sesong for vår del, men han glemte aldri å være menneskelig, normal - det er hans største styrke. Det er også en av hans største kvaliteter når han er inne i gode perioder som fotballtrener, forteller Sahin om tiden i Borussia Dortmund. 

– Blandingen av dominerende spillestil og motpress er viktig for da får ikke motstanderen særlig tid med ballen - Liverpool er sannsynligvis best på akkurat det for øyeblikket. I begynnelsen av Klopps tid i Liverpool, var det mest motpress, men de har utviklet seg.

– Jeg er ekstremt interessert i managerrollen. Interessen startet med Jürgen Klopp og fortsatte med Thomas Tuchel. Klopp er standarden alt måles opp mot, men jeg syntes også Peter Bosz og Tuchel var veldig interessante - samt Brendan Rodgers sine treningsøkter. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]