Det var en spiller Jürgen Klopp umiddelbart la merke til på sin første treningsøkt i Liverpool

Det var imidlertid et problem med spillerens fysiske form.

7. apr 2020 kl 12.36 Einar Kvande

Liverpool-manager Jürgen Klopp ble imponert over Trent Alexander-Arnold med en gang han så scouseren spille. Den unge høyrebacken ble pekt ut for Klopp av Pep Lijnders umiddelbart etter at tyskeren kom til klubben i oktober 2015.

– Det var Trent. Det var en spiller vi ikke trengte å kjøpe. Pep Lijnders, min assistent, tok ham med fra akademiet. Pep forklarte at han hadde fylt en rekke roller for ham, både som nummer 6, og han hadde spilt på begge sidebackene og på begge kantene, uttaler Klopp i samtale med Guillem Balague på Pure Football Podcast.

– Da han kom til Melwood var det bare et problem. Trent var ikke i god nok fysisk form. Han var bare en guttunge, så han var ikke sterk nok. Men vi så umiddelbart at han hadde det som skulle til fotballmessig. Det var det ingen tvil om.

– Men han var ikke i god nok fysisk form, så vi måtte jobbe med det. Men han tok steg på egenhånd, og var virkelig utrolig. Det var veldig flott å se. Han gjorde noen feil på veien, men ga aldri opp.

Klopp tar på seg skylden

Alexander-Arnold startet sin første Premier League-kamp mot Manchester United på Old Trafford i januar 2017. I mars året etter, i en kamp mot samme motstander, fikk den unge scouseren mye kritikk for å ha blitt rundlurt av Marcus Rashford, som scoret to ganger i løpet av kampens første 24 minutter.

– Når han gjør slike feil som han gjorde i den kampen, er det egentlig min feil. Disse feilene tar jeg definitivt på min kappe. Han visste ikke at han måtte stenge av muligheten til å skjære av innover i de situasjonene. Selvsagt var det min feil. Du kan si at han vet det, men han må vite når han skal benytte seg av det også. Spesielt mot Rashford, som ligger ute på vingen, er det klart du ikke kan tillate slikt, men jeg fortalte ham det ikke før kampen. Så jeg føler meg virkelig ansvarlig for det som skjedde den dagen.

I dag fremstår 21 år gamle Alexander-Arnold som en av verdens beste høyrebacker. Han er den yngste som har spilt i to Champions League-finaler på rad, og han ble nominert til Ballon d'Or i 2019.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]