Tidligere tysk Liverpool-spiller er skeptisk til Werner i rød drakt

Dietmar Hamann forstår seg ikke helt på de hete ryktene rundt Leipzig-angriperen.

8. apr 2020 kl 16.35 Kenneth Baraas

Timo Werner har lenge blitt koblet til Liverpool, men med situasjonen som fotballen er inne i virker det som aktiviteten på overgangsfronten har blitt lagt på is inntil videre. 

RB Leipzig-spilleren skal ha en klausul som gjør at han kan kjøpes for en billigere sum, men den fristen skal angivelig gå ut denne måneden. 

Didi Hamann, som spilte for Liverpool fra 1999 til 2006, har besøkt The Athletic og journalist Raphael Honigstein i podkasten «Steilcast», der han uttrykker sin skepsis til et kjøp av Werner. 

– Jeg har fått med meg sitatene fra journalister og folk i nærheten av klubben (Liverpool) etter han (Werner) sa Liverpool var en fantastisk klubb og kalte Klopp for en utrolig manager, at han ikke holdt mye tilbake ved å vise sin egen interesse om å gå til Liverpool, sier tyskeren, som har god kontroll på hva som rører seg i Bundesliga. 

– Hvor skal han spille? Selv om Mané eller Salah mot formodning skulle forlate klubben, er ikke plassen hans ute på sidene. Angrepsrollen, slik Liverpool spiller nå, er sannsynligvis en av de mest avgjørende posisjonene i laget. 

– Firmino er fremdeles litt undervurdert i noen sine øyne. Han er en ballspillende midtspiss, han får sannsynligvis ikke de målene som andre angripere får, men han setter opp lagkameratene sine i scoringsposisjoner - og det er absolutt ikke slik Werner spiller, så det blir et nei fra meg. 

HISTORISK: Didi Hamann vil alltid bli husket for sin rolle i den magiske kvelden i Istanbul, der de røde lå under 0-3, snudde kampen, og vant Champions League-trofeet.

HISTORISK: Didi Hamann vil alltid bli husket for sin rolle i den magiske kvelden i Istanbul, der de røde lå under 0-3, snudde kampen, og vant Champions League-trofeet.

Mangler tekniske ferdigheter

Bayern München er en annen klubb som er linket til den målfarlige spilleren, og det er også noe Hamann stusser over - med tanke på Robert Lewandowski som er urørlig øverst i banen. 

– Jeg er virkelig overrasket over at Hansi Flick (manager for Bayern) er så interessert. Vi har sett ham (Werner) spille ute på sidene på landslaget, og han har ikke ferdighetene til det, sier den tidligere midtbanespilleren som startet karrieren sin hos det tyske storlaget. 

– Det trengs mer tekniske egenskaper, du må kunne gå forbi spillere ved å endre tyngdepunktet fra side til side. Det er ikke det Werner er god på, og derfor vil jeg bli overrasket om han går til et lag som Bayern München. 

Hør hele podkasten i iTunes  eller Spotify.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]