Tidligere Liverpool-angriper mener Firmino fortjener enda mer hyllest

Emile Heskey kjenner seg igjen i de rødes brasilianer.

14. apr 2020 kl 10.47 Kenneth Baraas

Den kraftfulle spissen spilte over 200 kamper for Anfield-klubben og scoret 60 mål. I løpet av sin Premier League-karriere fant Heskey veien til nettmaskene 111 ganger på 516 kamper. Dog var den nåværende 42-åringen også kjent for sin rolle i det oppbyggende spillet, med sin enorme tilstedeværelse i duellspillet. 

– Det var ikke managerne som fikk meg til å kjenne på det, det var alle andre som sa «Åh, han scorer ikke nok mål», sier Heskey om presset om å score mer, til 90min.com.

– «Han tilfører noe til laget, han gjør det, og han er god på det, og laget fungerer godt med ham på banen.» Men de forsto det ikke.

KUNNE OGSÅ SCORE: Her feirer Heskey etter scoring mot Arsenal i 2002/03-sesongen.

KUNNE OGSÅ SCORE: Her feirer Heskey etter scoring mot Arsenal i 2002/03-sesongen.

Ingen typisk spiss

Den tidligere spilleren, som har vært innom klubber som Leicester, Aston Villa, Wigan og Birmingham, mener Roberto Firmino innehar den rollen i dagens Liverpool-lag. Selv om brasilianeren får velfortjent med ros, synes Heskey det er mye av 28-åringens innsats som ikke legges merke til. 

– Alt flyter når Firmino spiller. Han virker ikke å være bekymret for at dette er jobben hans, eller at dette er noe han må gjøre. 

– Du kan se ham jage bakover og takle, du kan se ham ute på venstrekanten for å jage en motstander opp og ned langs sida. Så ser du ham helt fremst i banen, få ballen og holde på den til det kommer støtte. Det er bare alle de ulike tingene han gjør på banen. Han har ikke fokuset om at han må score mål. 

Mester til å skape rom

Heskey var kjent for å vinne førsteduellene, for så å heade ballen ned til sin, som regel, raskere spisspartner. Det å sette opp lagspillerne er også en kvalitet Firmino besitter, men oppgaven løses på en litt annen måte. 

– Jeg spilte spiss, så jeg ser på løpene hans, plassen han skaper. Han ser ut til å skaffe plass der ingen egentlig skal få plass. 

– Han skaper sin egen plass. Førsteberøringen hans er strålende fordi den drar av spillere, slik at han får tid til å orientere seg og vurdere hva han skal gjøre videre. Han er meget godt på det. 

– Det var lettere for oss siden vi spilte med to spisser. Så lenge en scoret, kunne den andre gjøre alt det andre arbeidet, avslutter Heskey. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]