Tidligere Hoffenheim-leder om Firmino:– Han hadde dårligere fysisk data enn bestemoren min

I et fascinerende intervju åpner Hoffenheims tidligere sportsdirektør opp om signeringen av Roberto Firmino.

26. feb 2020 kl 20.45 Jens Hapnes Rege

Roberto Firmino elskes av fansen for sine tekniske detaljer, men har også fanget supporternes hjerter med sitt utrettelige defensive arbeid.

Brasilianeren er blant verdens beste spisser, men det var lite som tydet på at han skulle bli det da Ernst Tanner speidet på han.

Mentalitet

– Jeg dro til Brasil to ganger det året, men det var ikke lett å få et inntrykk av Firmino i kamper ettersom han aldri spilte, sa Hoffenheims tidligere sportsdirektør, ifølge Liverpool Echo.

– De reiste ofte, så det var vanskelig å få sett treninger, men vi var inne som turister og så han arbeide.

– Det var en bestemt treningøkt hvor jeg sa «Ok, dette er riktig type spiller». Han hadde riktig mentalitet, var læringsvillig og arbeidet hardt – det vi så på trening var mye bedre enn i kamp. Da bestemte vi oss får å hente ham. Speideren som så på ham var i utgangspunktet negativ.

VISER MUSKLER: Det er ikke lett å forestille seg en dårlig trent Firmino.

VISER MUSKLER: Det er ikke lett å forestille seg en dårlig trent Firmino.

Fysiske utfordringer

Da «Bobby» tok sine første fysiske tester i Tyskland ble han sjokkert.

– Dere burde ha sett dataen vi fikk på ham den første gangen. I Tyskland gjør vi utholdenhetstester, hvor vi måler blodverdier som er nokså nøyaktige, og han hadde de verste tallene jeg noen gang har sett i profesjonell fotball.

– For å sette det på spissen – hans fysiske data var dårligere enn bestemoren min, det er ikke mulig å forestille seg. De var så lave at vi ikke kunne tro at han kunne spille profesjonell fotball, avslutter tyskeren i det interessante intervjuet. 

Lørdag kveld skal en hardtarbeidende Firmino sammen med sine lagkamerater forsøke å senke Nigel Pearsons Watford.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]