Visepresident i FIFA:– Klubbfotballen er en hovedprioritet

Det antydes at det ikke vil bli spilt landslagsfotball i kalenderåret 2020.

14. apr 2020 kl 15.27 Kenneth Baraas

Sommerens europamesterskap har blitt utsatt til 2021, noe som har gitt håp om at de ulike nasjonale ligaene kan bli ferdigspilt gjennom årets varmeste måneder. 

Til høsten er det opprinnelig planlagt landslagsopphold i september, oktober og november, men det er sannsynlighet for at det ikke vil bli noen landslagskamper i dette kalenderåret. 

– Jeg mener det vil bli en utfordring. Ikke kun på grunn av helserisikoen rundt om i verden og de ulike gradene av beredskap, men mest det at lagene må forplikte seg til internasjonale reiser, sier Victor Montagliani, visepresident i FIFA, ifølge Evening Standard

SKEPTISK TIL UTENLANDSREISER: Victor Montagliani tviler på at noen vil spille med flagget på brystet i 2020.

SKEPTISK TIL UTENLANDSREISER: Victor Montagliani tviler på at noen vil spille med flagget på brystet i 2020.

Fokuserer på klubbfotballen

Montagliani påpeker også at det er de hjemlige ligaene som vil være en prioritet fremover, både når det gjelder den nåværende og den neste sesongen. 

– Jeg synes også at de nasjonale ligaene skal være prioriteten. Landskampene i september står fortsatt på terminlisten, men jeg heller mot å si at det er særdeles usikkert slik ting er nå

– Jeg er forholdsvis sikker på at landslagspausen i mars 2021 vil gå bra. Hovedprioriteten er å hjelpe de nasjonale ligaene, for så å se på mulighetene for landslagene. 

– Vi ser også på en balansegang mellom muligheter og sannsynligheter. Hvis denne kalenderen endrer seg, hvordan kommer den til å endre seg, og hvordan vil det påvirke formatet til verdensmesterskapet, som da blir en sannsynlighet, avslutter visepresidenten i det internasjonale fotballforbundet. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]