Datoen er satt for når spillerne skal tilbake på Melwood

Spillerne vil ha to uker på seg før Community Shield på Wembley.

29. jul 2020 kl 19.00 Arild Skjæveland

Etter seieren mot Newcastle på St. James’ Park ga Jürgen Klopp spillerne beskjed om at de skulle ha to uker helt i ro med skikkelig ferie.

James Pearce i The Athletic melder at spillerne etter det vil få individuelle treningsprogram som de skal følge én uke, før de skal tilbake til Melwood.

Datoen som er satt for start av pre-season før 2020/21-sesongen er lørdag 15. august.

To uker før Community Shield

Tidligere i dag kom også datoen for Community Shield. Arsenal eller Chelsea er motstander lørdag 29. august. Førstkommende lørdag spilles FA-cupfinalen mellom de to London-lagene, og da får vi svaret på hvem som blir motstander.

Liverpool vil altså være tilbake i trening samme dag som den siste kvartfinalen i Champions League skal spilles. Der kan Manchester City være. De ligger godt an, etter å ha vunnet 2-1 borte mot Real Madrid.

Vil til Frankrike

Ifølge Pearce har Jürgen Klopp planer om å ta laget sitt med til Evian i sørøst-Frankrike. Der har Liverpool reist de to siste årene, og manageren får all tid sammen med spillerne. Ingen sponsoroppdrag for spillerne, ingen åpne treninger eller ingen pressekonferanser.

Det avhenger av hvordan reiserestriksjonene blir i tiden fremover, og utviklingen med Korona-viruset i Europa. Det som i alle fall er utelukket, er at Liverpool drar på en turné eller spiller lukrative treningskamper i utlandet akkurat denne sommeren. Klubben er i ferd med å organisere treningskamper for oppkjøringen.

Premier League-sesongen 2020/21 starter 12. september.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]