Liverpool holder seg trolig i Europa denne sommeren

Det er ulike grunner til at de røde skal foretrekke forberedelser på kjente trakter før neste sesong.

9. mar 2020 kl 10.12 Kenneth Baraas

Den velinformerte journalisten David Ornstein skriver i sin faste mandagsspalte for The Athletic at de røde mest sannsynlig skrinlegger alle planer om å turnere til Asia eller Nord-Amerika. 

Koronaviruset har foreløpig satt sine spor i fotballen rundt om i verden med avlyste kamper og spill for tomme tribuner. På grunn av den pågående spredningen av viruset, skal ikke lenger Liverpool ha noen planer om å reise langt for oppkjøringen til neste sesong. 

Ønsker mindre reise

Dog skal Jürgen Klopp ha ønsket å holde seg i Europa allerede før utbruddet av viruset. Den tyske manageren skal ha uttrykt et sterkt ønske for ledelsen at treningsleiren holdes på kontinentet for å øke Liverpools sjanser for suksess i den neste sesongen. Med både Europamesterskap og Copa America i sommer, vil manageren ha minst mulig reisebelastning for sine spillere etter spill i landslagsturneringene. 

Det vil i så fall bli den første gangen de røde ikke reiser til Amerika, Asia eller Australia siden Roy Hodgson satt i managerstolen. 

Ingen endelig avgjørelse er tatt, og klubbene behandler fremdeles flere ulike tilbud, men en kilde i klubben sier til The Athletic at laget vil bli i Europa slik ting ser ut for øyeblikket. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]