Han har scoret åtte mål på 17 kamper - men kan han overta rollen til Divock Origi neste sesong?

Rhian Brewster har vist svært lovende takter på utlån hos Swansea.

15. jul 2020 kl 17.23 Einar Kvande

Rhian Brewster har scoret åtte mål på 17 kamper på utlån hos Swansea så langt, men han har også imponert med sin arbeidsvilje og oppofrende innsats for laget. Det store spørsmålet er om 20-åringen har gjort nok til å overbevise Jürgen Klopp om at han fortjener rollen som backup-spiller for Liverpools tre på topp neste sesong.

Liverpool droppet å kjøpe Timo Werner på grunn av den usikre økonomiske situasjonen som koronapandemien satte Anfield-klubben i, og Jürgen Klopp har antydet at det blir et meget stille transfervindu for de rødes del. Det kan være ensbetydende med at Brewster blir i Liverpool neste sesong, isteden for at han blir lånt ut på nytt.

Venter på Premier League-debuten

Det kan bety at Brewster blir nestemann i rekken av akademispillere som får sjansen på førstelaget i Premier League-sammenheng, og at han dermed følger i fotsporene til Trent Alexander-Arnold, Neco Williams og Curtis Jones.

Brewster har vært utlånt til Swansea siden januar, og har bidratt til at waliserne kjemper om en playoff-plass i Championship. Svanene har tre kamper igjen å spille denne sesongen, og de er fire poeng bak erkerivalen Cardiff som for tiden innehar den forgjettede sjetteplassen. Swansea har imidlertid en kamp mindre spilt enn Cardiff, og vil dermed bare være poenget bak laget fra hovedstaden i Wales dersom de slår femteplasserte Nottingham Forest i kveld. En seier i den kampen vil også bety at de vil være kun tre poeng bak Forest.

Brewster fikk sin førstelagsdebut for Liverpool denne sesongen, i 2-0 seieren over MK Dons i ligacupen, og han spilte også hele kampen da Arsenal ble beseiret på straffespark i samme turnering en drøy måned senere. Før han dro til Swansea fikk han også elleve minutter på banen i 1-0 seieren over Everton i FA-cupen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]