De utlånte i dag: Uhyre viktig mål av Herbie Kane

Herbie Kanes frekke frispark bidro til et svært viktig poeng for Hull City, ellers så måtte resten av Liverpools utlånsspillere som var i aksjon i dag se seg slått.

27. jun 2020 kl 18.24 Øystein Tronstad

I Championship var det mest å spille for både på Liberty Stadium i Wales og i Birmingham på St. Andrew's.

Birmingham City - Hull City 3-3
Det endte med poengdeling i bunnkampen mellom Birmingham og Hull, men Herbie Kane trodde at han hadde avgjort for gjestene med et smart frispark.

Etter 77 minutter ble han erstattet av tidligere Liverpool-spiller Kevin Stewart da Hull prøvde å trygge 3-2.

Dessverre kom hjemmelaget tilbake og to minutter før slutt fikk Gary Gardner plass og nikket inn utligningen. De øvrige målscorerne var Dan Crowley, Gary Gardner igjen, James Scott og Josh Magennis.

Birmingham er nummer 16 med 49 poeng. Hull er nummer 21, plassen over streken, med 42 poeng.

Kun målforskjellen holder dem foran Huddersfield Town, hvor Kamil Grabara er på utlån. De møter 5.-plasserte Nottingham Forest i morgen.

Her kan du se Kanes smarte frispark:

Hull Daily Mail ga Kane 7 på sin spillerbørs, kun Leo da Silva Lopes fikk bedre, og skrev:

«Så helt annerledes ut i dag enn den spilleren som slet syv dager tidligere. Han tok kampen til Birmingham med sine pasninger og smarte løp. Viktigst av alt, et lurt frispark som gjorde 3-2.»

Swansea City - Luton Town 0-1
I Wales jakter fortsatt Rhian Brewster og Swansea playoff-plass, men planene fikk en smell da James Collins sitt hodestøt avgjorde etter 72 minutter.

Luton har 39 poeng og har fortsatt et håp om å berge plassen. Swansea har 56 og er fire bak Cardiff City som innehar den viktige 6.-plassen.

Brewster spilte hele kampen og var svært nærme scoring etter 68 minutter da han headet en retur like utenfor.

SÅ NÆRME: Rhian Brewster kunne fort ha sikret poeng for svanene som tapte terreng i jakten på playoff.

Derby County - Reading 2-1
Et lag som nærmer seg playoff-plassene er Wayne Rooney og Derby som har full pott etter restarten av ligaen.

Profilen Tom Lawrence sendte The Rams foran med en fin scoring. Like før pause gikk Martyn Waghorn overende og Wayne Rooney var sikker på straffesparket.

I andre omgang reduserte Andy Rinomhota for Reading hvor Ovie Ejaria spilte 82 minutter.

The Royals er nummer 14 men har grei avstand ned til streken.

KLARTE IKKE STOPPE Å ROONEY: Ovie Ejaria og lagkamerat Michael Olise måtte se Rooney og Derby gå seirende ut av dagens oppgjør.

I Tyskland så gikk det heller ikke stort bedre for de utlånte på Bundesligas siste spilledag.

Borussia Mönchengladbach - Hertha Berlin 2-0
Marko Grujić startet igjen i Bruno Labbadias 4-2-3-1, men ble tatt av banen ved et trippelbytte i pausen. Inn kom blant andre Per Ciljan Skjelbred som med det fullførte nesten ti år i Tyskland. Nå reiser 33-åringen hjem for å spille for barndomsklubben Rosenborg.

Kampen var betydningsløs for Hertha mens hjemmelaget sikret den viktige 4.-plassen med seieren. Jonas Hofmann og Breel Embolo sendte Gladbach foran før veteranen Vedad Ibišević reduserte.

Hertha BSC endte på 10.-plass.

Bayer Leverkusen - Mainz 05 1-0
Kevin Volland avgjorde tidlig for Bayer 04, men siden Gladbach vant så endte Leverkusen to poeng bak på 5.-plass. Mainz ble nummer 13 etter å ha kjempet mot nedrykk lenge, men seire på de fem siste reddet plassen.

Taiwo Awoniyi har ikke spilt etter at han måtte fraktes av banen på båre og overnatte på sykehus i hjemmetapet mot Augsburg 14. juni.

RB Leipzig sikret 3.-plassen og Chelsea-klare Timo Werner satte begge for oksene. Werner forlater klubben som den mestscorende gjennom tidene.

NYTER TILLIT: Det har blitt bra med spilletid på Marko Grujić i Berlin, her forsøker han å takle Lars Stindl.