Nat Phillips er av de første som får spille fotball igjen

Liverpool har tre utlånte spillere som vil håpe på spilletid til helgen.

13. mai 2020 kl 15.00 Arild Skjæveland

Tyskland er første nasjon til å sette i gang igjen med profesjonell fotball av de store europeiske ligaene. Allerede til helgen skal Bundesliga og 2. Bundesliga spille sine første kamper igjen siden mars måned.

Liverpool har tre utlånte spillere som spiller i Tyskland. Det er Marko Grujic i Hertha Berlin, Taiwo Awoniyi i Mainz 05, og Nathaniel Phillips i Stuttgart.

Stuttgart er nummer to på tabellen, og starter borte mot Wehen Wiesbaden søndag kl. 13.30. Phillips har gjort et intervju med Liverpoolfc.com, der han forteller om veien tilbake til fotballen. 

– Vi har trent i små grupper en stund. Vi har kanskje gjort det i tre eller fire uker allerede. Det var en litt annerledes opplevelse. Det er ikke ofte du trener i små grupper på den måten, over lenger tid, sier han til klubbens nettsider.

– Det var fornøyelig. Mye bedre enn å trene individuelt og løpe alene, sier han.

Med laget i litt over en uke

Torsdag 7. mai begynte de med fellestreninger alle samlet igjen.

– Vi har trent sammen som lag siden forrige torsdag tror jeg. Det er annerledes, for det er kanskje det lengste jeg har har gått uten å trene sammen med et lag, utenom når jeg har vært skadet, forteller han.

– Selv når du har ferie, så varer det ikke så lenge, og du er tilbake til å sparke en ball på et tidspunkt. Vi gjorde ikke det. Det er fint å være tilbake på trening og kunne forberede seg til kamper.

Mye er annerledes

Phillips forteller om endringene etter Korona-pandemien.

– Da vi først kom tilbake, var det i små grupper, så vi ankom med 15-20 minutters mellomrom med tre eller fire av de spillerne du skulle trene med. Det var vanlige retningslinjer med avstand på to meter, selv på trening. Vi har alle vårt eget område i garderoben, så det var bare fire eller fem spillere i samme garderobe samtidig.

– I øktene var det ingen kontakt, og mest teknisk. Du var ikke i nærkontakt på noe tidspunkt på trening. Vi fikk sjekket temperaturen hver morgen da vi ankom. Du tok med deg treningsutstyret hjem, og kjørte til og fra trening i treningsklærne. Det var ikke så mye tid du var der, og du måtte ha avstanden til hverandre, også på treningsfeltet, forteller han.

Nå er Phillips og resten av troppen innlosjert på et hotell, isolert fra omverden.

– Det er ingen kontakt med noen andre utenfor klubben. Det er bare trening på morgenen, rett tilbake på hotellet. Det er det samme hver dag i oppkjøringen til den første kampen. Vi får fortsatt sjekket temperaturen tidlig hver morgen. Jeg tror jeg er testet for Korona-viruset tre eller fire ganger allerede. Det blir gjort to-tre ganger uken.

Phillips har spilt 19 kamper så langt i utlånet til Stuttgart. Etter at han kom tilbake igjen til Tyskland etter snarvisitten på Merseyside, der han var med på å slå Everton i FA cupen, har han spilt 90 minutter i alle kampene ifølge Transfermarkt.

I Norge er det Viasport og Viaplay som har TV-rettighetene til Bundesliga. Marko Grujic og Herthas kamp mot Hoffenheim sendes på Viaplay, lørdag kl. 15.30. Samtidig spilles lokaloppgjøret Borussia Dortmund - Schalke 04, og vises på Viasport 1.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]