Motstand mot å la Championship-klubber rykke opp om de ikke får fullført sesongen

Leeds og West Bromwich har hatt stø kurs mot opprykk.

13. mai 2020 kl 09.56 Arild Skjæveland

Leeds United og West Bromwich Albion har en luke på sju og seks poeng ned til Fulham på tredjeplass i Championship når det gjenstår ni kamper.

FA har sagt klart fra om at det ikke er aktuelt å fjerne nedrykk og opprykk. 

The Telegraph rapporterer at enkelte Premier League-klubber føler det vil være urettferdig at lag kan rykke opp til øverste nivå, samtidig som de selv risikerer å rykke ned - dersom sesongen ikke blir fullført i Championship.

EFL skal ha møter i dag, og planen på det nest øverste nivået, er at også Championship skal fullføres. Championship har fått mye mindre oppmerksomhet enn storklubbene på øverste nivå, og ifølge avisen skal de i dag for første gang diskutere hva som vil skje, dersom de ikke får ferdigspilt alle sine kamper.

– Vil være urettferdig

Dersom Championship må avsluttes tidligere enn etter 46 spilte kamper, og de tar tabellen som den er eller regner ut fra en modell med poeng per kamp - føler Premier League-klubber at det vil være urettferdig at de vil få en «gullbillett» med å rykke opp. 

Det spesielt ettersom enkelte klubber ville ha reddet plassen dersom det samme hadde skjedd i Premier League. I skrivende stund er det Norwich, Aston Villa og Bournemouth som ligger under streken. Watford, West Ham og Brighton er de tre andre klubbene som er i fare.

Trolig vil det bli søksmål uansett hva som skjer, dersom ikke Premier League og Championship får spilt ferdig. 

På dagens EFL-møte det bli tema om en skal droppe play-off, og sende tre lag direkte opp til Premier League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]