SCORET:  Harry Wilson scoret sitt 18. mål for sesongen.

Wilson var sentral da Derby tok seg til playoff-finalen

Aston Villa eller Derby følger Norwich og Sheffield United opp.

Mandag 27. mai skal det spilles en ekstremt viktig kamp på Wembley. Da blir det avgjort hvem som følger Norwich og Sheffield United opp til Premier League.

Tirsdag tok Aston Villa seg forbi byrival West Bromwich etter straffekonkurranse. I dag slo Derby County følge, etter en fantastisk kamp på Elland Road.

Leeds tok med seg en 1-0 ledelse fra Pride Park i helgen, og da Stuart Dallas scoret kampens første mål for hjemmelaget på Elland Road onsdag kveld så det lyst ut for Marcelo Bielsas menn. Jack Marriott scoret for Derby like før pause etter en tabbe fra Francisco Casilla.

Wilson sentral

I andreomgangs første minutt markerte utlånte Harry Wilson seg. Han fant rom foran Leeds sitt forsvar, og fikk ballen fra midtbanen. Med en elegant førstetouch sendte han den videre til Mason Mount som er på utlån fra Chelsea - og 20-åringen fikk ballen over Leeds sin målvakt og i mål selv om han var på vei til å gå i bakken. Med den scoringen var det 2-2 og lagene var like langt.

Like før en time var spilt fikk Derby straffespark. Der var Wilson sikker fra 11 meter, og satte inn sitt 18. mål for sesongen. Han er lagets toppscorer denne sesongen. Dramatikken var ikke over der.

Dallas scoret igjen for hjemmelaget, og det var 3-3 sammenlagt. Så fikk Gaetano Berardi to gule kort på ni minutter og ble utvist, før Marriott scoret sitt andre for dagen like før slutt og ble den store helten. På overtid fikk vi det andre røde, da Scott Malone ble utvist.

STOR SUKSESS:  Harry Wilsons låneopphold på Pride Park har vært en stor suksess.

Villa rykket ned i 2016

I 2015-16-sesongen, Jürgen Klopps første, rykket Aston Villa ned fra Premier League. De har vært i Championship i de tre siste sesongene før de nå kan returnere dersom de vinner på Wembley.

Liverpool har møtt Villa i hele 191 offisielle kamper. Det har endt med 94 seire, 40 uavgjorte og 57 tap. Det forrige møtet var 14. februar 2016, da LFC vant 6-0 (!) med seks ulike målscorere - deriblant en svært overrasket Kolo Touré, om en skal basere det på måten han feiret på.

Derby kan returnere til Premier League for første gang siden 2008. Da de rykket ned, var de det verste laget i Premier League-historien med 11 poeng (!), og minus 69 i målforskjell.

Dagens Derby-lag ledes av manager Frank Lampard - og de har som kjent Harry Wilson på lån. Det er også et par andre spillere med en fortid i LFC i klubben. Scott Carson og Andre Wisdom er begge i stallen.

Liverpool har møtt Derby 134 ganger, vunnet 71, spilt uavgjort i 29 og tapt 34.

SCORET:  Kolo Touré scoret det siste målet sist Liverpool møtte Aston Villa.
Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
19.05.2019 kl 12:31

«Liverpool har hatt samtaler med Matthijs de Ligt»

Velkjent journalist bekrefter interesse på Anfield for attraktiv midtstopper.

+
19.05.2019 kl 09:35

- Alle gode ting er tre

Jürgen Klopp reflekterer over sin tid i LFC, og ser fram til finalen mot Tottenham, som blir hans tredje som manager i Champions League.

+
18.05.2019 kl 19:02

Landslagstrener hevder Naby Keita kan bli klar til Champions League finale

Det er motstridende meldinger angående skaden til Liverpools midtbanespiller.

+
18.05.2019 kl 17:50

Det blir generalprøve på Wembley i august

I og med at Manchester City i da fullførte sin Treble i engelsk fotball vil Community Shield bli spilt mot Liverpool helgen før ligastart.

+