– Nå får vi en mulighet der vi har alt i våre egne hender

Gini Wijnaldum håper sesongen blir kronet med et trofé, slik den fortjener.

15. mai 2019 kl 17.34 Arild Skjæveland

Liverpool har levert en helt strålende ligasesong, men til tross for 97 poeng så var det ikke nok. Fra tidlig mars var det Manchester City som hadde ting i sine egne hender - og da de vant 14 kamper på rad, så holdt det ikke.

– Med 97 poeng ville vi vanligvis blitt mestere, men denne gang fikk City ett poeng mer, og vant. Dersom du ser stort på det, synes jeg vi hadde en god sesong, og nå er utfordringen å avslutte med en tittel for å gjøre sesongen komplett, sier Gini Wijnaldum i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Vi ga alt. Alt det vi kunne. Dersom du ser på de kampene der vi til slutt klarte å vinne, Everton hjemme, Fulham borte, Newcastle borte - og så glemmer du kanskje fem eller seks tøffe kamper vi fortsatt klare å vinne. Vi ga alt vi hadde, men det var ikke nok til slutt, sier han.

– De siste par kampene var bare kamper der vi måtte vinne, og så se hva City gjorde. De vant også, så det er rettferdig at de er mestere, sier han.

Alt i egne hender

Nå venter det en Champions League-finale i Madrid. Der har Liverpool skjebnen i egne hender, og trenger ikke å tenke på noen annen enn seg selv og motstanderen Tottenham i de 90 minuttene på Wanda Metropolitano.

– Nå har vi en kamp der vi selv kan kontrollere, så vi må sørge for at det ender bra. Det ville vært veldig spesielt. Spesielt siden denne sesongen fortjener å avslutte på en slik måte, sier han.

– Vi kommer til å gi absolutt alt vi kan for å få det til å avslutte slik - men det kommer til å bli tøft.

Champions League-finalen mellom Tottenham og Liverpool spilles lørdag 1. juni kl. 21.00. Kampen sendes på Viasat 4, Viaplay, TV 2, TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]