Championship med mål om å fullføre sesongen på klubbenes stadioner

English Football League sikter seg fremdeles inn på å spille ferdig sesongen.

1. mai 2020 kl 15.21 Kenneth Baraas

Daily Mail kunne melde tidligere i uken at det var stor fare for at Championship og de lavere divisjonene ville avsluttes. 

Et av hovedproblemene for EFL skal ha vært det enorme antallet tester som må gjennomføres, og det er bekymring for signalet det vil sende i en tid der slike tester er en mangelvare selv for helsearbeidere og andre nøkkelpersoner.

Nå melder dog samme avis om at hovedmålet til EFL fremdeles er å fullføre sesongen, via et brev som er er sendt ut av Rick Parry, Liverpools tidligere daglige leder og nå sjef for EFL:

«Selv om det fremdeles ikke er noen ytterligere klarhet om EFL skal gjenopptas, så er målet at kampene skal spilles på de 71 EFL-banene», skriver Parry, ifølge Daily Mail.

Samarbeid med helsevesenet

Videre fremhever sjefen for EFL at kampene ikke vil, eller skal, legge noen ekstra byrde på det britiske helsevesenet.

«Det har vært noe utvikling angående hvordan kamper vil kunne arrangeres, og det har blitt lagt frem planer på ukens møte, som inkluderer områder som: tilrettelegging av stadioner, medisinske bestemmelser, bemanning, medietilgang, og selvfølgelig tiltak for å sikre sikkerheten til alle deltakere.»

«Vi er trygge på at det vil være tilgang, og at det ikke vil legge noen ekstra byrde på frontlinjen - det hadde ikke vært et tilfelle som ville blitt vurdert. St. John-ambulansetjeneste har indikert at de er i stand til å samarbeide med de medisinske støtteapparatene i klubbene på kampdager.»

Klubbene i lavere divisjoner har fryktet at et kort overgangsvindu kan føre til at Premier League-klubbene kan handle på billigmarked, og derfor er det ønske om å forlenge overgangsvinduet.

«Det er også fremgang med hvordan det skal løses med spillerkontrakter. Det ventes også på en oppdatering fra FA om diskusjonene med FIFA, der det er sendt inn en forespørsel om å la overgangsvinduet forbli åpent så lenge som mulig, som en engangsløsning.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]