Oppstartsplanen diskuteres med Premier League-klubbene i dag

Går alt som planlagt er Premier League i gang igjen fra 8. juni. For Championship ser det langt mørkere ut.

30. apr 2020 kl 14.29 Arve Vassbotten

Tidsplanen som har vært omtalt de siste dagene om hvordan Premier League skal starte opp igjen, har nå blitt sendt ut til klubbene, skriver Sam Wallace i The Telegraph.

Ifølge avisen blir planene diskutert med hver eneste klubb torsdag, før Premier Leagues styreledere møtes fredag 1. mai. 

Planen tar, som vi har skrevet tidligere, utgangspunkt i at kampene kommer i gang igjen fra 8. juni, og at det er en preseason fra 18. mai.

Men allerede fra 11. mai kan flere klubber komme i gang med trening i mindre grupper. Da må det i så fall gjennomføres koronatester i helgen 9-10. mai.

Alle spillere og alle involverte skal testes for COVID-19 48 timer før de returnerer til trening. Og det er en rekke retningslinjer som må følges på treningsfeltet. 

Utgangspunktet er å starte opp med trening individuelt og i små grupper, før det gradvis økes til trening med full tropp før kampene igjen kan spilles.

Om kampene skal spilles på Premier League-stadionene eller nøytrale baner, er også noe som må avklares. 

Slik er Premier Leagues tidsplan

Fredag 1. mai: Premier League-møte med styreformennene for å diskutere spillerkontrakter som ender 30. juni, overgangsvinduet, oppstartsplanene, retningslinjer for trening og kamparenaer.

Torsdag 7. mai: Myndighetene mykner sannsynligvis opp på nedstengningen av samfunnet. Dette er en forutsetning for den videre planen. 

Helgen 9.-10. mai: Klubbene skal teste alle spillere 48 timer før de starter opp trening. For de som eventuelt begynner fra 11. mai må testes denne helgen. 

Fredag 15. mai:Det siste Premier League-møtet for å fullføre planene for å komme i gang igjen.

Mandag 18. mai til 7. søndag 7. juni:Premier League-klubbene tilbake i trening for en preseason før kampene begynner på igjen.

Mandag 8. juni til mandag 27. juli:Kamper bak lukkede dører med mål om å fullføre de 92 gjenværende kampene på en periode på åtte uker. Også sju FA-cupkamper kan bli lagt inn i denne perioden.

Mandag 3. august til fredag 21. august:Etter en ukes pause, returnerer spillerne for en ny preseason, som varer mellom en og fire uker før 2020-2021-sesongen starter.

Søndag 9. august til lørdag 29. august:Champions League og Europa League fullføres i en treukersperiode.

Lørdag 22. august:Den nye Premier League-sesongen starter opp, og europacup går som planlagt.

Lørdag 29. august:Champions League-finale i Istanbul.

Lørdag 12. september:Den aller siste muligheten for å starte 2020-2021-sesongen.

Championship fullføres ikke?

Mens Premier League forbereder seg på oppstart, med forbehold om at myndighetene letter på de strenge «lockdown»-bestemmelsene fra 7. mai, melder Daily Mail at spillerne i EFL har fått beskjed om at det er lite sannsynlig at deres sesonger blir fullført.

EFL, som representerer divisjonene fra Championship og nedover, hadde styremøte onsdag.

Etter det fikk klubbenes kapteiner og spillerforeningen PFA beskjed om å forberede spillerne på at det er en stor mulighet for at sesongen ikke vil bli avsluttet.

Det blir også hevdet at det er mulig EFL-klubber ikke vil spille for publikum før i januar neste år. 

Et av hovedproblemene for EFL er det enorme antallet tester som må gjennomføres, og de er bekymret for signalet det ville sende i en tid der slike tester er en mangelvare selv for helsearbeidere og andre nøkkelpersoner.

Poeng per kamp kan bli brukt for å bestemme tabellen om sesongene blir avsluttet. Det vil også bli diskutert muligheten for at lag da kan rykke opp, men ingen rykke ned.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]