Klubbene skal ha fått beskjed om å «hente hjem» spillerne

Premier League har sendt ut en skriftlig anbefaling, ifølge Daily Mail.

28. apr 2020 kl 22.21 Kenneth Baraas

Til tross for at Ligue 1 på tirsdag ble den første store europeiske ligaen til å avslutte sesongen, virker det som Premier League fremdeles har som hovedmål å fullføre sesongen. 

På lørdag ble det diskutert blant de medisinsk ansvarlige i klubbene om hvor hyppig spillere og trenere må testes under perioder med felles treningsøkter samt kamper. 

Fredag er det nytt Premier League-møte for å diskutere situasjonen, der hovedtemaene vil være spillerkontrakter som forfaller 30. juni og overgangsvinduet. 

Den foreløpige planen til det øverste nivået i England er å starte pre-season i midten av mai og gjenoppta kamper i første halvdel av juni, ifølge The Times.

På tide med returreise

Tirsdag kveld rapporterer Daily Mail at Premier League har sendt ut skriftlig beskjed til klubbene med anbefaling om å hente hjem spillere som har valgt å gjøre den individuelle treningen i sine respektive hjemland - da flere av utøverne ikke har familien sin i nærheten til vanlig. Meldingen skal ha landet hos de 20 ulike mottakerne tidlig på ukens andre dag.

Dette skal være et steg i retning å gjenoppta treningen før sesongen etter hvert vil gjenopptas.

Tidligere har det blitt meldt at spillerne må være klare til å starte opp treningen igjen på 48 timers forvarsel. Ettersom spillerne må være i 14 dagers karantene ved hjemkomst til England, har Premier League luftet tanken om at det kan være en idé å be spillerne om å komme tilbake fra utlandet. 

Slik er Premier Leagues tidsplan

Fredag 1. mai: Premier League-møte med styreformennene for å diskutere spillerkontrakter som ender 30. juni,og overgangsvinduet.

Torsdag 7. mai: Myndighetene mykner sannsynligvis opp på nedstengningen av samfunnet.

Fredag 15. mai: Det siste Premier League-møtet for å fullføre planene for å komme i gang igjen.

Mandag 18. mai til 7. søndag 7. juni: Premier League-klubbene tilbake i trening for en preseason før kampene begynner på igjen.

Mandag 8. juni til mandag 27. juli: Kamper bak lukkede dører med mål om å fullføre de 92 gjenværende kampene på en periode på åtte uker. Også sju FA-cupkamper kan bli lagt inn i denne perioden.

Mandag 3. august til fredag 21. august: Etter en ukes pause, returnerer spillerne for en ny preseason, som varer mellom en og fire uker før 2020-2021-sesongen starter.

Søndag 9. august til lørdag 29. august: Champions League og Europa League fullføres i en treukersperiode.

Lørdag 22. august: Den nye Premier League-sesongen starter opp, og europacup går som planlagt.

Lørdag 29. august: Champions League-finale i Istanbul.

Lørdag 12. september: Den aller siste muligheten for å starte 2020-2021-sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]