«Project Restart»: Slik er kalenderen for Premier League-oppstarten

Har lagt detaljerte planer for preseason, sesongavslutningen og når neste sesong vil starte.

Engelske myndigheter ønsker nå at Premier League og andre sportsarrangementer skal ta planleggingen av en oppstart til neste steg. Premier League har nå vært på pause siden 13. mars, men har nå laget en plan med tittelen «Project Restart», skriver The Times

Ifølge planen vil man fra 8. juni igjen starte opp igjen sesongen, etter tre måneders pause. Det legges da opp til at man spiller bak lukkede dører på forhåndsgodkjente nøytrale baner.

Mirror skriver at klubbene nå diskutere ulike løsninger med sine spillere. Et av tiltakene kan være at spillerne blir isolert på hoteller mens kampene fullføres. Hjemmelaget bor da fast på sitt hotell, mens bortelaget sjekker inn på den andre delen av hotellet, som så desinfiseres når de drar.

Det blir jobbet med både planer om å bruke Premier League-stadioner, men også treningsbaner og treningsanlegg som St George's Park, som landslaget bruker for å få fullført de 92 gjenværende kampene.

Myndighetene har snudd

Ifølge The Times-artikkelen har myndigheten blitt langt mer positive til å starte opp igjen de siste dagene. De mener rett og slett at idrettsoppstarten vil gi en god injeksjon av nødvendig positivitet i samfunnet.

Derfor legges det nå også opp til hyppigere møter mellom myndigheten og idrettsorganisasjonene.

Premier Leagues planer om å starte opp i begynnelsen av juni inkluderer også en plan med en tre ukers «pre-season» periode med fullkontakt før sesongen skal avsluttes. 

Allerede nå har noen klubber begynt å trene på sine anlegg igjen. Arsenal startet opp mandag, men da etter regler vi kjenner fra Norge med bare fem spillere om gangen. Også Brighton har så vidt startet opp trening på sitt treningsanlegg.

– Spillerne trenger å booke tid, og vil få komme på ulike tidspunkter. De får sine egne områder å trene på, og må holde seg på avstand til hverandre, sier en talsperson for Brighton, og legger til at spillerne også må komme og dra i treningstøy.

Slik er Premier Leagues tidsplan

Fredag 1. mai: Premier League-møte med styreformennene for å diskutere spillerkontrakter som ender 30. juni,og overgangsvinduet.

Torsdag 7. mai: Myndighetene mykner sannsynligvis opp på nedstengningen av samfunnet.

Fredag 15. mai: Det siste Premier League-møtet for å fullføre planene for å komme i gang igjen.

Mandag 18. mai til 7. søndag 7. juni: Premier League-klubbene tilbake i trening for en preseason før kampene begynner på igjen.

Mandag 8. juni til mandag 27. juli: Kamper bak lukkede dører med mål om å fullføre de 92 gjenværende kampene på en periode på åtte uker. Også sju FA-cupkamper kan bli lagt inn i denne perioden.

Mandag 3. august til fredag 21. august: Etter en ukes pause, returnerer spillerne for en ny preseason, som varer mellom en og fire uker før 2020-2021-sesongen starter.

Søndag 9. august til lørdag 29. august: Champions League og Europa League fullføres i en treukersperiode.

Lørdag 22. august: Den nye Premier League-sesongen starter opp, og europacup går som planlagt.

Lørdag 29. august: Champions League-finale i Istanbul.

Lørdag 12. september: Den aller siste muligheten for å starte 2020-2021-sesongen.