– Vær forberedt på lån og gratisoverganger - og ikke forvent storsigneringer

Liverpool hadde begynt prosessen rundt sommerens overganger før koronakrisen, men pandemien snudde om på alt.

27. apr 2020 kl 10.21 Arve Vassbotten

Neil Jones er en av journalistene som følger Liverpool tettest i det daglige. I en ny artikkel på Goal.com skriver han om hvordan kronoasituasjonen kan påvirke sommerens overgangsmarked. 

«Slik Goal forstår det hadde Liverpool allerede begynt prosessen rundt sommerens overganger, med å identifisere potensielle signeringer, ha kontakt med agenter og mellommenn, og lagt planer for den videre utviklingen under Jürgen Klopp», skriver Jones.

Et jordskjelv

Men hvor mange av de planene som nå kan gjennomføres er høyst usikkert.

«Selv hvis fotballen kan komme i gang igjen i juni eller juli, blir det store endringer både på kort og lang sikt. Innvirkningen på overgangsmarket vil bli av jordskjelvaktige proposjoner», hevder han.

Nettstedet har vært i kontakt med flere kilder som sitter tett på prosessene, og Jones skriver at beskjeden er å forberede seg på mange lån og gratisoverganger, og at man ikke skal forvente seg de store signeringene som man har blitt vant til fordi pengebruken vil falle dramatisk i alle ligaer.

Fra tidligere er det kjent at Liverpools samtaler med RB Leipzig om Timo Werner har stoppet helt opp etter at koronasituasjonen oppstod. 

Liverpool i en god posisjon

Jones mener likevel at Liverpool er en av klubbene som kan takle en slik endring i overgangsmarkedet best.

«Ikke bare har de et av de beste lagene i verden, men de har ingen klare svakheter», skriver han. 

«En stor del av spillerne er i 20-årene, og alle som spiller regelmessig, med unntak av Gini Wijnaldum, er på lange kontrakter. Skulle Klopp trenge større bredde kan han hente fra talentfulle unggutter - som Rhian Brewster, Neco Williams, Curtis Jones og Harvey Elliott, eller hente tilbake mer erfarne spiller som har utviklet seg på lån, som Marko Grujic eller Harry Wilson.»

Jones minner også om at Klopp har Takumi Minamino tilgjengelig, januarsigneringen som så langt ikke har kommet ordentlig i gang.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]