For 5-6 år siden fikk Milner beskjed om å roe ned på treningen. Det var råd han ikke valgte å følge ...

James Milner går ikke med på at han må trene mindre hardt fordi han har blitt eldre

27. apr 2020 kl 09.02 Arve Vassbotten

– Flaks er en ting. Jeg tror du trenger hell med skader og slike ting. Men jeg har alltid prøvd å gjøre det jeg kan for å gi meg selv de beste mulighetene, uansett om det er å følge diett eller gjøre noe på styrkerommet. I treningsstudio gjorde jeg det så tidlig som i Leeds og Newcastle, det handler også om utvikling. Jeg prøver bare å presse meg selv, sier James Milner i et intervju med BBC Radio 5 Live.

– Prøver å sette de unge på plass

– Tidligere i karrieren min, for kanskje fem eller seks år siden, sa folk til meg at «du må trappe ned på arbeidet på trening, redusere mengden og hvor hardt du jobber på trening for å holde ut lenger», jeg var ikke enig i det.

– Jeg tenkte at selvsagt vil det gå nedover på et tidspunkt i form av hva jeg får ut av det fysiske og slik, men desto lenger jeg presser meg selv, desto mer har jeg å gå på når det går nedover. Jeg vil være på topp når det snur og ikke ikke at det snur når jeg er i midtsjiktet. Det er det jeg alltid har prøvd å tenke.

PÅ MELWOOD: James Milner i aksjon på Melwood under preseason i fjor sommer.

PÅ MELWOOD: James Milner i aksjon på Melwood under preseason i fjor sommer.

– Jeg har alltid forsøkt å presse meg selv, og alltid forsøkt å sette de unge spillerne på plass når det kommer til løping og slike ting. Jeg er sikker på at jeg blir tatt igjen på et tidspunkt, men jeg håper det ikke skjer på lenge ennå, sier Milner. 

– I hele min karriere har jeg aldri sett noen løpe så mye som ham

At James Milner er en av de best trente spillerne i Premier League, selv i en alder av 34 år er ingen hemmelighet. Jose Enrigue har tydeligvis fått med seg Milners sitater til BBC, og har på Instagram gitt en hyllest til mannen han spilte med i både Newcastle og Liverpool. 

«Jeg har vært så heldig å spille med Milner i to forskjellige klubber, Newcastle og Liverpool. Og jeg må si at gjennom min karriere som spiller har jeg aldri sett noen løpe så mye som denne karen», skriver Enrique på Instragram.

«Uansett hvilken posisjon man bruker ham i, så gjør han det bra. Og når kampen er over, ser det ut som han kan løpe hjem etter pp også, og spille en ny kamp hjemme.»

«En veldig undervurdert spiller, og han har spilt for toppklubber og vunnet trofeer, og han var gratis for oss også», skriver Enrique, til et bilde fra en artikkel der Milner snakker om hvordan han har jobbet for å komme dit han er.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]