Også Serie A er nærmere oppstartDet ser ut til at alle de store europeiske ligaene nå legger konkrete planer

Åpnes for at også Serie A kan starte opp igjen i juni.

26. apr 2020 kl 22.01 Arild Skjæveland

Italienske Serie A var den av de europeiske toppligaene som først måtte settes på hold på grunn av Korona-viruset. De italienske lagene har spilt 25 og 26 serierunder, mot 28 og 29 i England.

Bundesliga og La Liga har nå konkrete planer om oppstart igjen, og for Premier League er planen tidlig i juni. Det håper også italienerne nå at skal være mulig.

Søndag kveld holdt statsminister Giuseppe Conte en pressekonferanse, der han bekreftet at de ville lempe på en rekke koronatiltak fra 4. mai. Da skal det starte en gradvis gjenåpning av samfunnet - og folk skal få lov til å bedrive mer idrett og trening utendørs, melder NTB.

Det åpner også opp for fotballen, ifølge Football-Italia.net.

Håper å kunne starte i juni

Serie A håper nå at klubbene kan trene sammen i grupper fra 18. mai, og forberede seg på å spille kamper igjen. Planen er at spillerne skal holdes i treningsleire, og bli testet for Korona-viruset daglig. 

Statsministeren skal ha nevnt 2. juni som neste fase av gjenåpningen, når de skal tillate aktiviteter der folk er i nærkontakt. Fra den datoen håper Serie A at de kan gjenoppta og fullføre sesongen, og få den ferdigspilt i løpet av juni og juli.

Premier League skal holde sitt neste møte på fredag. Kanskje kommer de også med mer konkrete planer for veien videre da.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]