– Myndighetene er mer positive til å la profesjonell idrett starte opp igjen

Premier League må få grønt lys fra regjeringen før de kan iverksette «Project Restart».

26. apr 2020 kl 20.44 Arild Skjæveland

Lørdag rapporterte The Times at det vil bli satt ned en tverrsportslig gruppe som skal jobbe med myndighetene om å få igang igjen profesjonell idrett.

Nå kommer The Sunday Times med nye opplysninger. Gruppen skal ledes av det engelske og walisiske cricketforbundet, og består av representanter for fotball, rugby og hesteveddeløp. Allerede i løpet av de neste par dagene skal det første møtet holdes, rapporterer avisen. 

Matt Lawton, som er sportssjef i The Times, skriver at innstillingen til regjeringen har endret seg de siste dagene. Ministerne og ansatte skal nå se behovet for at folk skal få noe positivitet mens landet er stengt.

Lengste pause siden krigen

Det kommer ikke til å bli å spilt fotball igjen før testkapasiteten tillater det og myndighetene gir grønt lys - men denne utviklingen blir sett på som positiv.

Premier Leagues plan er at sesongen skal starte opp igjen 8. juni. Da vil det ha gått 13 uker siden forrige ligakamp, mellom Leicester City og Aston Villa 9. mars. Det er den lengste pausen fotballen i England har hatt siden andre verdenskrig.

Fredag skal Premier League-klubbene ha et nytt møte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]