Kamp for tomme tribuner - men så mange vil likevel være tilstede

Selv uten tilskuere er det et betydelig antall mennesker som må i aksjon for å gjennomføre Premier League-kamper.

23. apr 2020 kl 08.53 Arve Vassbotten

Det har de siste ukene blitt stadig mer klart at når Premier League igjen kan rulle i gang, så blir det uten tilskuere på tribunen.

Men det vil naturligvis bli langt flere mennesker på stadion enn 22 spillere og dommertrioen.

Sky Sports har sett på hvor mange som virkelig trengs for å spille for «tomme tribuner».

250 til 500 mennesker

De anslår at det vil bli mellom 250 og 500 mennesker som må i aksjon på stadion i Premier League, mens det vil være 100 til 180 på kamper i lavere divisjoner.

– Selv bak lukkede dører vil det være 300-500 mennesker inkludert sikkerhet, trenerstab, medisinsk personell, spillere, dommere og media. Alle de må bli sjekket for temperatur, fylle ut helseerklæring og holde avstand til hverandre, sier West Hams Karen Brady.

Bare spillere, trenere, fysioterapeuter og leger for de to lagene, samt dommerteamet på fem, vil utgjøre rundt 60 personer.

Det vil også være behov for ambulansepersonell, politi, sikkerhetspersonell og folk som jobber på ulike deler av stadion og for å holde eventuelle inntrengere ute. Ballgutter og jenter kan nok reduseres, men kanskje må disse plasseres ut på tribunene isteden for å kaste tilbake baller.

Pressen kan bli spredd

Det trengs også personer som jobber med det tekniske for mållinjeteknologi og VAR.

Det blir også et spørsmål om man må ha matservering når det blir så mange mennesker til sammen på stadion. Så allerede før media-biten vil det være 120 til 160 personer på stadion.

På en vanlig Premier League-kamp kan det være rundt 70 stykker fra TV-selskaper tilstede. En tredjedel av disse er vanligvis på stadion, mens resten opererer utenfor. Og i tillegg har man 20 til 80 reportere, som vanligvis sitter på pressetribunen, men nå kan bli spredd mer utover stadion.

Antallet mennesker som må i aksjon, er nok også noe av grunnen til at det har blitt vurdert andre løsninger, som å samle alle kampene på et område uten vanlig tribuner. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]