Helseministeren får på pukkelen for ikke å ha stoppet Atletico-kampen

Helseminister Matt Hancock får skarp kritikk for å ha tillatt 3000 Atletico-supportere å reise til Liverpool i forbindelse med Champions League-kampen på Anfield den 11. mars.

22. apr 2020 kl 22.18 Einar Kvande

Parlamentsmedlemmet Maria Eagle fra Liverpool er en av dem som lurer på hvorfor helseministeren tillot at kampen mellom Liverpool og Atletico Madrid ble spilt den 11. mars. Ikke minst er hun kritisk til at 3000 fans fra Madrid fikk reise til Liverpool på et tidspunkt der deres hjemby var hardt rammet av koronapandemien.

Fansen fra Madrid hadde på det tidspunkt ikke lov til å gå på fotballkamper i sin hjemby, men fikk likevel reise til Liverpool, fylle byens barer og være tilstede på Anfield.

I ettertid har Liverpool-regionen hatt flere koronasmittede enn gjennomsnittet i Storbritannia. Mange mener at avgjørelsen om å la kampen mellom Liverpool og Atletico Madrid gå som planlagt har bidratt til dette.

I dag presset Ms Eagle helseministeren på dette, ifølge Liverpool Echo.

– Den 11. mars spurte jeg statssekretæren om det var riktig å tillate over 3000 Atletico Madrid-fans å reise til Anfield og se Champions League-kampen, på et tidspunkt de ikke hadde lov til å se sitt eget lag spille i Madrid. Liverpool-regionen har nå flere koronatilfeller enn gjennomsnittet i Storbritannia. Både borgermesteren i Madrid og helsedirektøren i Liverpool har i ettertid sagt at det var en tabbe å la kampen bli spilt, påpekte hun.

– Innrømmer helseministeren nå at regjeringen var på etterskudd i forhold til å stoppe slike store menneskeansamlinger, og vil han etterforske muligheten for en link mellom kampen og det høye antallet koronasmittede i Liverpool, spurte hun helseministeren.

STILLES TIL ANSVAR: Helseminister Matt Hancock blir kritisert for ikke å ha stoppet Liverpools hjemmekamp mot Atletico Madrid.

STILLES TIL ANSVAR: Helseminister Matt Hancock blir kritisert for ikke å ha stoppet Liverpools hjemmekamp mot Atletico Madrid.

Unnvikende svar

Svaret fra helseminister Matt Hancock var av det korte slaget.

– Dette er selvsagt et spørsmål for forskerne. Det som betyr noe nå er at folk i Liverpool og nordvest-England får den behandlingen de trenger, og at vi får utviklingen under kontroll.

Ms Eagle var ikke spesielt imponert over svaret hun fikk.

– Matt Hancocks patetiske respons på at de mange koronatilfellene i Liverpool kan være linket til at regjeringen ikke nektet Atletico-fansen å komme til Anfield den 11. mars er helt utrolig. Han burde starte en etterforskning om det er en link mellom at kampen ble spilt og det unormalt høye antallet smittede i Liverpool så snart denne pandemien er under kontroll, utbasunerte hun til Echo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]