Regjeringen i Nederland vil ikke tillate fotballkamper før tidligst 1. september

Nå antydes det at det nederlandske fotballforbundet må annullere sesongen 2019/20.

21. apr 2020 kl 22.30 Einar Kvande

Det er Liverpool Echo som melder at all profesjonell fotball i Nederland er stanset minst til 1. september. Det samme melder ESPN-journalist Dale Johnson på Twitter.

Statsminister Mark Rutte bekreftet tirsdag kveld at hans Regjering ikke vil tillate arrangementer av en viss størrelsen før tidligst 1. september, og det er blitt antydet at fotballforbundet i Nederland nå vil måtte annullere sesongen 2019/20 helt.

Klubbene skal ha møte på fredag

Toppklubbene i Nederland skal trolig ha et møte på fredag for å diskutere veien videre, men det virker nå lite sannsynlig at de resterende kampene inneværende sesong noensinne vil bli spilt.

De fleste av de 18 Eredivisie-klubbene har spilt 26 kamper, men fire klubber har spilt bare 25 kamper. Blant annet gjelder dette de tre øverste lagene på tabellen, Ajax , AZ Alkmaar og Feyenoord. I tillegg har Utrecht på sjetteplass også bare spilt 25 av de 34 ligakampene.

UEFA bekreftet tidligere i dag at de vil utarbeide retningslinjer for fotballforbundene som ønsker å avslutte sine sesonger før de er ferdigspilt, men det europeiske fotballforbundet anbefalte samtidig på det sterkeste at toppligaene fullfører sine sesonger.

I Italia har de 20 Serie A-klubbene enstemmig blitt enige om at de vil forsøke å fullføre 2019/20-sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]