UEFA med sterkere ordlyd - til fordel Liverpool

UEFA anbefaler på det sterkeste at de ulike ligaene blir fullført.

21. apr 2020 kl 16.29 Einar Kvande

Associated Press sin sportskorresspondent Rob Harris er en av flere journalister som rapporterer at UEFA nå har endret litt på ordlyden i sine anbefalinger, og endringen er til Liverpools fordel.

Nå anbefaler det europeiske fotballforbundet på det sterkeste at de ulike toppdivisjonene og cupturneringene i de ulike nasjonene fullføres. Tidligere var dette mer som et direktiv.

Men UEFA understreker at de vil lytte til noen spesielle tilfeller der det er snakk om å kansellere ligaer. Det vil også bli gjort klart hva slike unntak vil få å si for deltakelse i europacupene.

Utarbeider retningslinjer

Dale Johnson i ESPN rapporterer det samme. Han konkluderer at dette åpner dører for noen toppdivisjoner, som den i Belgia, til å avslutte sin liga før den er ferdigspilt med tillatelse fra UEFA. Men det betyr også at UEFA vil utarbeide retningslinjer for hvordan plassene i europacupene blir fordelt i slike tilfeller. 

UEFA skal ha et nytt møte på torsdag, da det antagelig vil komme mer informasjon om dette.

UEFA vil da også komme med oppdateringer angående ulike muligheter for terminlister for både landslag og klubbturneringer.

– Jeg tror Xherdan vil få mange tilbud

Har du innspill til journalisten?
[email protected]