Dette betaler Liverpool ut i lønn hver uke

Mye av lønnsutgiftene i Liverpool er prestasjonsbasert.

21. apr 2020 kl 13.48 Arild Skjæveland

Liverpool er ikke blant klubbene som så langt har fått spillerne med på lønnskutt eller utsettelse av utbetalinger. Det har vært møter, men partene har blitt enig om å se an situasjonen, og hvor mye det vil koste klubben før de tar grep.

Ifølge Paul Joyce i The Times er klubbens lønnsutgifter på seks millioner pund i uken. Det er utgifter som går selv når det ikke spilles fotball. 

Det er likevel en langt mindre sum enn de ville betalt dersom det ble spilt fotball - fordi så mye av Liverpool-spillernes kontrakter er basert på bonuser og prestasjoner.

Fire hjemmekamper igjen

Forrige sesong fikk Liverpool inn 84 millioner pund fra hjemmekampene, med billettsalg, suvenirer og alt annet som medfølger.

De helrøde har allerede spilt 15 av sine 19 kamper på Anfield denne sesongen, og er ikke av klubbene som blir hardest rammet av at en med all sannsynlighet kommer til å måtte fullføre sesongen for tomme tribuner.

Det kan dog bli et problem dersom også neste sesong må starte bak lukkede dører. Ifølge Joyce ser det mer og mer sannsynlig ut, og at forbudet mot store forsamlinger vil strekke seg til 2021.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]