Vil granske om Atletico-kampen har hatt betydning for smitten på Merseyside

Regjeringen fikk spørsmål om kampen på mandag.

21. apr 2020 kl 09.25 Arild Skjæveland

På det daglige pressemøtet med den britiske regjeringen, stilte Liverpool Echo-journalist Liam Thorp spørsmål om det var riktig at de lot kampen mellom Liverpool og Atletico Madrid bli spilt 11. mars.

Det kom 3000 tilreisende fra Madrid til kampen - en by som allerede var hardt rammet av Korona-viruset og under strenge tiltak. Da var allerede skolene stengt, og det var ulovlig med samlinger på over 1000 mennesker i den spanske hovedstaden.

Finansminister Rishi Sunak besvarte spørsmålet, men ville ikke ta kritikk.

– Det var riktig den gang, basert på de vitenskapelige rådene vi fikk. På hvert steg i denne krisen har vi blitt ledet av vitenskapelige råd, og har tatt riktig beslutning til rett tid, svarte Sunak ifølge Sky Sports.

Vil granske kampen

Angela McLean, som er medisinsk rådgiver for regjeringen, sier at de vil granske om kampen har en sammenheng med smitten av Korona-viruset på Merseyside.

I skrivende stund er det 246 døde av viruset på sykehusene i Liverpool, ifølge BBC.

– Det er absolutt en interessant hypotese, svarte McLean. 

– Det vil bli veldig interessant å se i fremtiden, når all forskning er gjort, om det er noen sammenheng mellom viruset som har sirkulert i Liverpool og viruset som har sirkulert i Spania, sier hun videre.

Jose Luis Martinez-Almeida er ordfører i Madrid. I helgen uttalte han seg om kampen - og omtalte det som feil.

– Det ga ikke mening at 3000 Atletico-supportere kunne reise til Anfield på den tiden, sa Martinez-Almeida til radiostasjonen Onda Cero, ifølge BBC

Kampen mellom Liverpool og Atletico Madrid 11. mars var den siste kampen som ble spilt på Anfield. Siden 13. mars har spillerne vært hjemme.

– Det lengste de har gått i å innrømme at det er en link

BBCs sportssjef Dan Roan har kommet med sin analyse av det som har kommet frem. Han mener dette er det lengste en rådgiver for regjeringen har gått i å innrømme at det kan være en link mellom kampen og smitten i byen.

«Helt siden kampen, har det vært en økende bekymring for at tusenvis av fans fra en av de tidligere episentrene for pandemien i Europa fikk reise til Anfield, selv etter at Spania hadde stengt skolene og gjort massesamlinger forbudt. To dager senere, suspenderte Premier League selvfølgelig sesongen, og tok avgjørelsen ut av regjeringens hender», skriver Roan.

«McLean sine kommentarer kan øke presset på regjeringen, de som ga statsrådene råd den gangen, og UEFA», skriver han videre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]