– Jeg tror supporterne vil trekke ut i gatene uansett, så kanskje er det bedre å slippe dem inn på stadion?

Gerard Houllier advarer mot hva som kan skje dersom Liverpool skulle vinne ligaen bak lukkede dører.

20. apr 2020 kl 18.55 Einar Kvande

Gerard Houllier har førstehånds kjennskap til tittelhungeren på Merseyside. Liverpool har ikke vunnet ligaen på 30 år, og den tidligere Liverpool-manageren Houllier mener at de røde nå virkelig fortjener å bli kronet som ligamestere.

Liverpool er som kjent 25 poeng foran argeste motstander i toppen av Premier League-tabellen, og trenger bare to seire til på sine ni siste kamper for å vinne sitt første mesterskap siden 1990.

Men korona-pandemien har ført til at Premier League har vært stanset siden 13. mars, og det er fortsatt uvisst hva som vil skje med inneværende sesong, selv om klubbene ønsker å fortsette sesongen så snart det er å trygt å gjøre det, og 8. juni blir nå omtalt som en mulig dato for å starte opp sesongen igjen.

Houllier, som var Liverpool-manager i perioden 1998-2004, håper virkelig at de røde får muligheten til å fullføre jobben.

– Jeg håper ligaspillet kommer igang igjen, for Liverpool er bare to seire unna en veldig lenge etterlengtet og fortjent tittel, uttaler franskmannen til talkSPORT.

– Liverpool er blitt nummer to for mange ganger nå, så de fortjener det virkelig. Til og med i fjor ble de nummer to, selv om de tapte bare en kamp og avsluttet sesongen med 97 poeng.

UNNER LIVERPOOL TITTELEN: Gerard Houllier vet hvor etterlengtet Premier League-tittelen er på Anfield.

UNNER LIVERPOOL TITTELEN: Gerard Houllier vet hvor etterlengtet Premier League-tittelen er på Anfield.

Tror supporterne vil trosse korona-rådene

De fleste tror at sesongen vil bli avsluttet bak lukkede dører, men Houllier mener at det kanskje hadde vært like fornuftig å slippe supporterne inn på Anfield dersom Jürgen Klopps lag til slutt kan heve ligatrofeet.

– Selv om sesongen blir fullført bak lukkede dører, vil nok frustrasjonen være stor for Liverpool-fansen. Jeg tror supporterne vil trekke ut i gatene for å vente på spillerne uansett, så kanskje er det bedre å slippe dem inn på stadion?

Har du innspill til journalisten?
[email protected]