Han kostet Liverpool 35 millioner pund - nå blir han tilgjengelig gratis

57 Premier League-spillere blir tilgjengelig for gratis-overganger i sommer, og noen av de er gamle kjente for Liverpool-fans.

20. apr 2020 kl 17.16 Einar Kvande

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og dermed løper også kontraktene til en rekke Premier League-spillere ut. 

Liverpool har tre spillere med kontrakter som løper ut den 30. juni, nemlig Adam Lallana, Nathaniel Clyne og Andy Lonergan, men koronaviruset skaper trøbbel også på dette feltet.

Som de fleste vil ha fått med seg snakkes det om å forlenge de kontraktene som løper ut, slik at spillerne blir tilgjengelige for sine nåværende klubber til inneværende sesong er fullført.

Var i sin tid Liverpools dyreste spillerkjøp

Blant de 57 Premier League-spillerne som er på utgående kontrakt til sommeren finner vi også tidligere Liverpool-spiller Andy Carroll, melder Liverpool Echo.

Mannen som Liverpool kjøpte fra Newcastle for 35 millioner pund på januarvinduets siste dag i 2011, som direkte erstatter for Fernando Torres. Spanjolen forlot Liverpool til fordel for Chelsea for 50 millioner pund samme kveld. Carroll var den gangen Liverpools dyreste spillerkjøp gjennom tidene.

Liverpool solgte Carroll til West Ham for 15 millioner pund i 2013, etter at han sesongen før hadde vært utlånt til London-klubben for to millioner pund.

31-åringen forlot West Ham på en gratisovergang til fordel for moderklubben Newcastle foran inneværende sesong, men har spilt bare 13 kamper for The Magpies denne sesongen.

Carroll tilbrakte med andre ord bare to og et halvt år på Merseyside, hvor han gjorde 11 mål på 58 kamper for Liverpool.

BLIR FRIGITT AV BOURNEMOUTH: Jordon Ibe og Brad Smith under trening med Liverpool i februar 2014.

BLIR FRIGITT AV BOURNEMOUTH: Jordon Ibe og Brad Smith under trening med Liverpool i februar 2014.

Bournemouth-flopper

Det er også to andre spillere med en fortid i Liverpool på listen over Premier League-spillere som kan forlate sine klubber gratis i sommer. Da snakker vi om Bournemouth-duoen Jordon Ibe og Brad Smith.

Liverpool fikk totalt 20 millioner pund for de to unge spillerne. Duoen har slitt med å spille seg inn i startelleveren til Eddie Howe.

Australieren Smith har vært utlånt til Seattle Sounders og Cardiff City etter at han forlot Anfield. Mannen, som har rukket å bli 26 år, fikk bare 10 kamper for Bournemouth.

Ibe inngår ikke lenger i Howe sine langtidsplaner. Den unge spilleren, som Liverpool fikk 15 millioner pund for, har bare har spilt fire kamper denne sesongen. Totalt har 24-åringen gjort fem mål på 92 kamper for sydkystklubben.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]