Tidligere sportsdirektør om salget av Torres, og hvorfor Carroll ble erstatteren

Damien Comolli forteller hva som fikk de røde til å hente den høyreiste angriperen.

1. mar 2020 kl 19.29 Kenneth Baraas

Januarvinduet i 2011 er et av overgangsvinduene som Liverpool-supportere husker best. Fernando Torres knuste mange røde hjerter ved å velge en overgang til Chelsea, og Andy Carroll ble kjøpt inn som erstatter. Luis Suarez var allerede i planene før «El Nino» ønsket seg vekk, og det ble noen hektiske dager og timer før vinduet stengte i 2011. Comolli husker situasjonen i detalj.

– Jeg husker den dagen godt, men det startet tidligere. Jeg hadde hatt flere dager med diskusjoner sammen med Fernando Torres og agenten hans, og jeg sa «Du kan ikke dra, du kan ikke dra. Vi har ikke råd til å miste deg, vi holder på å skaffe Suarez til å spille sammen med deg», sier Comolli i The Athletics «The Ornstein and Chapman Podcast»

– Og han fortalte det også sent i vinduet at han ville dra. Vi sa hele veien til Chelsea at han ikke var til salgs, men Chelsea bare fortsatte å by høyere og høyere. Til slutt var beløpet så høyt at vi ikke kunne si nei, fordi det var en klausul i kontrakten til Torres med det beløpet. 

– Vi hadde også en muntlig avtale som ble gjort før han kom til Liverpool, at hvis noen bydde slike summer så måtte vi la ham gå. Alle i klubben ble også overrasket over at Chelsea faktisk bydde den summen. 

NÆRMET SEG SLUTTEN: FA cup-oppgjøret på Old Trafford i januar 2011 var noe av det siste Torres gjorde i Liverpool-drakta

NÆRMET SEG SLUTTEN: FA cup-oppgjøret på Old Trafford i januar 2011 var noe av det siste Torres gjorde i Liverpool-drakta

Telefonsamtale avgjorde

Det at den spanske storscoreren forlot klubben, betød at Liverpool ønsket å erstatte ham, men tiden var knapp. 

– Jeg tror det var dagen før Deadline Day, jeg fikk en telefonsamtale fra en som ikke hadde noe med overganger å gjøre. Han sa at Newcastle så på mulighetene for å selge Andy Carroll. Vi var malt inn i et hjørne på det tidspunktet, fordi vi visste ikke hvem vi skulle erstatte Torres med. Så jeg avtalte med Newcastle den kvelden, men de leste om Torres i avisen dagen etter og økte summen for Carroll. 

– Samtidig som dette skjedde, så hadde jeg Suarez på kontoret mitt for å fullføre overgangen hans. Jeg gikk inn på kontoret til Kenny Dalglish, og vi ringte eierne for å snakke om situasjonen. Vi oppdaterte dem, og så stemte vi over avgjørelsen rundt Carroll. «Hvis det slår feil ut så selger vi ham for 20 millioner pund til West Ham eller noe», sa jeg. 

– Jeg ringte Newcastle, men de ønsket å presse prisen opp. Jeg sa at det er siste dag av overgangsvinduet, og dette er det vi byr. Så vi sendte et helikopter, og resten er historie.

Hør hele episoden på Spotify eller iTunes

Har du innspill til journalisten?
[email protected]